Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi rakott tészta

Őszi rakott tészta
Őszi rakott tészta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a rakott tésztákat, őszi gyümölcsökkel is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Tálalás előtt 15 percig pihentetjük. Felmelegített barackdzsemet adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásból, lisztből tésztát gyúrunk. Összevágjuk nagy kockatésztának.
  2. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük.
  3. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, szárazra törölgetjük. A diót összekeverjük 5 dkg porcukorral.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, tejföllel habosra keverjük, és beleforgatjuk a mazsolát, a tésztát és tojásfehérjékből 5 dkg porcukorral vert kemény habot.
  5. A sütőedényünket 1 ek vajjal kikenjük, és beleszórjuk a zsemlemorzsát.
  6. A tészta egyharmadát az edénybe terítjük, megszórjuk a cukros dióval, majd újabb sor tészta következik, azután a szőlőszemek, rá a maradék tészta kerül.
  7. Az edényt 180 C fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük. 
  8. Amíg a tésztánk sül, 3 tojás fehérjéből és 5 dkg porcukorból kemény habot verünk.
  9. A megsült tészta tetejére rásimítjuk a habot, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 382
elküldve: 4
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

őszi tészta, szőlős-diós tészta, édes őszi tésztarakottas, gyümölcsös rakott tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Mon, 2012-11-05 12:44

Nagyon finom lehet! Mennyi készen vásárolt tészta kell ehhez az adaghoz? Mentve,üdv: Cili

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-11-05 16:01

Kedves evacili.
Köszönöm az elismerést, tényleg nagyon finom. Kész tésztából cirka 25 dkg. kell hozzá. Azt azért zárójelben jegyzem meg, hogy(frissen gyúrt tésztából az igazi)!
Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!
Üdv. Marcsi

evacili
evacili Mon, 2012-11-05 17:35

Szia Marcsi!
Köszönöm a gyors választ. Én ugyan megtanultam gyerekkoromban tésztát gyúrni, sodorni, hiszen egy falusi kislányt már 10 éves korában sámlira állított egy igazi anya és megtanította, de ma már nem igazán gyúrok. Viszont igyekszem jó minőségű tésztát beszerezni. Hamarosan elkészítem. Üdv: Cili

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-28 08:43

Marcsiséf!
Naggyon guszta, fincsi, köszönöm, mentve, nagynénémnek is elküldve..-O
Szép napot!
Éva-Anyóca

1241
tojás 2 db
finomliszt 25 dkg
szőlő 50 dkg
dió 20 dkg
tojás 4 db
tojásfehérje 3 db
vaj 5 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 dl
mazsola 5 dkg
porcukor 20 dkg