Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi szelet

Őszi szelet
Őszi szelet
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a testvérváró sütemény.... A nevét is a tesvéremtől kapta. De komolyabbra fordítva a szót, akkor készítettem, mikor nővéremék hazalátogattak Londonból. Ennyire egyszerű a történet.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Cukorral is elkészíthetjük, ekkor a szánk íze szerint járjunk el. Viszont, ha a joghurtos krémet cukorral készítjük, akkor kövessük a zseléfix csomagolásán az utasításokat!

Más ízesítésű italport is használhatunk, mivel az íze nagyon erőteljes, és nagyban befolyásolja a sütemény ízvilágát. Én a színe miatt döntöttem az epres mellett, nem bántam meg, mert hihetetlen epres íze lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztaalapot. A lisztet összekeverjük a darált zabpehellyel, a kakaóval  és a szódabikarbónával.
  2. A tojást összekeverjük a xilittel és a tejjel, amibe tehetünk egy kis plusz folyékony édesítőszert. Adunk hozzá egy kis mézet is.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (Ha nagyon sűrű lenne, tejjel folyósabbá tehetjük, hogy jobban szétterüljön a tepsiben). Tűpróbáig sütjük.
  4. Ha a tésztát megsütöttük és kihűlt, elkészíthetjük a joghurtos krémet (én a tésztáról miután lehúztam a sütőpapírt, az egészet visszatettem a tepsibe, és úgy tettem rá mindent, később a tepsiben szeleteltem fel). Ehhez összekeverjük a joghurtot a tejfölökkel. Édesítőszerrel édesítjük.
  5. Amennyiben eredeti vaníliarudat használunk, annak a kikapargatott belsejét kb. fél dl langyos tejben elkeverjük, állni hagyjuk, majd átszűrjük, és a krémhez adjuk. Ezután hozzákeverjük a krémhez a 2 csomag zseléfixet. A tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük minimum 3 órára.
  6. Amikor a krém kellően megkötött, jöhet a zselés tető. A boleroport 1 liter vízzel felhígítjuk, kiveszünk belőle annyit, amiben ki tudjuk keverni a pudingport, majd a többit gázon melegíteni kezdjük. Kikeverjük a pudingporokat a kevés itallal, majd hozzáöntjük a langyos innivalóhoz. Édesítőszerrel édesítjük, és elkészítjük, mintha pudingot csinálnánk.
  7. Ha kész, levesszük a tűzről, addig kavarjuk még kicsit meghűl, majd a joghurtos krémre simítjuk. Ezután hűtőbe tesszük az egészet. Ha meghűl és megköt, fogyasztható.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 37x22x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 39 114
elküldve: 3
receptkönyvben: 351
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Phoebe

Mióta szakács: 2011.03.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bolero süti, zselés-pudingkrémes szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

phoebe
Phoebe / phoebe Sun, 2011-10-16 19:23

szerintem rendben van keksszel....:)...bizti ugyis finom lehet......de csinálhatod az egészet több liszttel,ahogy jólesik...:)

416
finomliszt 100 g
zabpehely 100 g
tojás 1 db
xilit 50 g
méz 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 2 kávéskanál
tej 3 dl
joghurt 300 g
tejföl 350 g
zselatinfix 2 csomag
folyékony édesítőszer 10 ml
vanília 1 db
tej 0.5 dl
víz 1 l
gyümölcslé 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
édesítőszer 1 teáskanál