Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack 4.

Őszibarack 4.
Őszibarack 4.
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy fantasztikusan finom süti az apró sütemények családjából. Igaz macerás az elkészítése, de megéri!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, golyókat formázunk, és megsütjük. De nem kell nagyon sütni, épp hogy színe legyen.
  2. Óvatosan kikaparjuk a közepüket.
  3. Elkészítjük a tölteléket a következő hozzávalókból: a kikapart tészta, 2 dl tej, ízlés szerint porcukor, rum, 2 ek kakaó, 15 dkg margarin.
  4. Habosra keverjük, majd betöltjük a tésztákat, kettesével összeragasztjuk.
  5. Egyik felét mandula-, másik felét vérnarancs-aromával bekenjük, és megforgatjuk kristálycukorban. Tetejét díszíthetjük levéllel.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 45 442
elküldve: 11
receptkönyvben: 853
elkészítve: 25/43
Facebookon megjelent: 1

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarack formájú édesség, omlós édes tészta kakaós töltelékkel

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Wed, 2017-09-20 17:47

Kedves Rita! Végre elkészítettem a csodás recepted alapján a barackokat. Anyukámékhoz vittem családi összejövetelre. Nagy sikere volt. Nem volt semmi nehézségem, remekül sikerült. Csupán időt kell rá szánni, de megéri nagyon. Köszönöm a receptet.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2017-09-21 19:50

Szia Gabi!

Nagyon örülök a sikerednek! :) Igen, van vele munka, de tényleg kárpótol a végeredmény :D

Üdv: Rita

vwbogaracska
vwbogaracska Fri, 2015-01-02 14:10

Szia! 2013-ban készítettem el ezt a finomságot. Apukámnak szántam húsvéti meglepetésnek. Nagyon örült neki. Igaz én is meglepődtem, mert kétszer akkora lett sütés után, mint sütés előtt. Idén újra elkészítem. Köszönöm ezt a receptet.

bere0828
bere0828 Wed, 2014-04-16 20:30

Szia! S kb. mégis hány percig süssem a tésztáját? Egyszer már próbálkoztam egy másik receptnél, de olyan kemény lett a süti, hogy célba dobni lehetett vele. S elvette a kedvem az újra ismétléstől. ha pontosan meg adnád az időt, lehetséges ismét neki állnék a süi kipróbálásának.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2014-04-16 21:13

Kb. 10-15 perc, de ez sütőtől is függ. Az enyémeknek nincs színe, csak az aljuk egy kicsit kréme színű.

emocyyy
emocyyy Mon, 2013-06-24 08:15

szia Rita, gyönyörűek ezek a barackok, gratulálok hozza :)
van egy olyan kérdésem, hogy mekkora gombocokat kell formázni, hogy ne legyenek se nagyok se kicsik? Mennyit nő a sütőbe? És nem repednek el? Elég sok recept van a neten, de a legtöbb elvan hasadva, de ezek gyonyoruek.... :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2013-06-24 13:33

Szia emocyyy!
Köszi szépen a dicséretet! Tényleg szépek. Mekkorák nyersen??? Olyan jó ropogós cseresznye méretű legyen :D Hirtelen nem tudtam mihez hasonlítani. Nekem nem szoktak megrepedni. Sütés közben valamennyit nőnek, de ne rakj bele több szódabikarbónát, mint amennyi írva van. Akkor nagyon megnőnek, szétrepednek és nehezebb kikaparni. Bár ez így is macerás :D

mizsimazso
mizsimazso Thu, 2013-02-07 21:10

Ah, gyerekkorom kedvenc lagzis sütije és nem 4 órát tart az elkészítés. :-D

ildd
ildd Wed, 2012-12-12 13:02

Sziasztok!

Szívesen elkészíteném a barackokat. Hol lehet kapni vérnarancs- és mandulaaromát? Milyen márkát vesztek? Hol keressem?

Köszi
ildd

Hangaga
Hangaga Mon, 2012-07-23 21:46

Kedves Rita!
Milyen jellegű a tészta? Mihez hasonló? Tojásallergiás a gyermekem és nem tudom milyen tojásmentes recepttel helyettesíthetném a Te eredeti receptedet.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-07-24 14:55

Szia Hangaga!
Ez hasonló a linzerhez. Azt javaslom, hogy fél adagot próbálj meg elkészíteni tojás nélkül. Szerintem az az egy tojássárgája nem oszt, nem szoroz :D Legfeljebb egy pár csepp tejjel, vagy pár deka zsírral többet teszel bele ;)
Ha esetleg megcsinálod jelezz vissza légyszi, hogy milyen lett!
Üdv: Rita

Hangaga
Hangaga Sat, 2012-08-25 14:31

Kedves Rita!

Megcsináltam a sütit. Nem tettem bele tojást, és a tej helyett tejfölt használtam. Annyi "hibája" volt a sütimnek, hogy nem lett olyan szép golyó formája, plusz én nem ecsettel kentem rá a színt, hanem belemártottam az aromákba. Így gyorsabb volt. A végeredmény: nagyon finom, csak sajnos az elkészítése tovább tartott, mint az elfogyasztása :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-08-25 21:27

Hát igen, macerás a kicsike :D:D:D De olyan finom :)
Örülök, hogy ízlett és nem volt lehetetlen az elkészítése! :)

kode1980
kode1980 Fri, 2012-06-08 15:23

Sziasztok!
Segítene valaki?! Valami oknál fogva nem tudok sem receptet nyomtatni, sem pedig lementeni a receptkönyvbe. Ha próbálkozom visszaugrik a kezdőoldalra.
Előre is köszi!

Blame
Blame / Blame Mon, 2012-04-16 23:29

Most készítettem életemben először barack sütit. Picit féltem is tőle. Őszintén szólva bonyolultnak tűnt. De amint megláttam ezt a receptet ( és főleg a képet :D ) nagyon kedvet kaptam hozzá és húsvétra elkészítettem. Nagyon jól sikerült, meg is lepődtem mert nem hittem hogy ennyire egyszerű lesz. Úgyhogy köszönöm a receptet.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-04-17 07:51

Jaj, ezt sem hallottam még senkitől, hogy egyszerű ez a süti :D Bár némelyik bonyolultabb leírva, mint elkészítve. És ezek a barackok olyan nagyon finomak :)
Örülök a sikerednek! :D Szívesen a receptet!
További jó sütögetést!
Rita

Briga89
Briga89 Wed, 2012-02-29 18:17

Kedves Rita!

Nagyon szépek az őszibarackok. :)
Hány darab lesz egy adagból körülbelül?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-02-29 19:50

Köszi szépen! Hány darab?? Húha, az attól is függ, hogy mekkorára készíted a golyókat. De 50 db biztos lesz belőle. Bár nem is olyan sok az, hiszen nagyon finom :D

zsu121
zsu121 Tue, 2012-02-14 23:27

Kedves Rita! Több őszibarackról készült képet láttam már, de a tiéd az csodálatos! Nagyon tetszik! Gratulálok! Remélem az enyém is ilyen szép lesz! Köszönöm a receptet!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-02-15 09:29

Szia Zsu121!

Köszi szépen!Tényleg szépre sikeredtek :) Óvatosan , finoman dolgozol vele, Neked is szépek lesznek!
Minden jót!
Rita

Virág76
Virág76 / Virág76 Thu, 2012-01-19 18:15

Nagyon gyönyörű! Irigyellek a türelmedért,a többi fennlévő recepted is elég időigényes.Nagyon szerencsés a családod! Üdv: Virág

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2012-01-19 18:56

Szia Virág!
Köszi szépen! Igen, sokan mondják, hogy de jó az én családomnak! Mennyi finomságot ehetnek:) De ezt biztos sokan elmondhatják magukról.
Minden jót!
Rita

edit555@hotmail.com
edit555@hotmail.com Thu, 2012-01-19 17:31

Kedves TraRita !
Légyszives írd meg , hogy azt a levelet , amit rátettél , hol lehet kapni , vagy Te csinálod ?
köszi : Edit

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2012-01-19 18:54

Szia Edit!
Ezt a levelet lehet kapni is, nálunk van egy üzlet, ahol a sütéshez lehet alapanyagokat beszerezni. Különböző méretekben kapni. De én már én készítem a leveleket, vásároltam kiszúrót, elkészítem marcipánból a leveleket, megformázom és levegőn hagyom száradni, így megtartja az alakját.
Üdv: Rita

edit555@hotmail.com
edit555@hotmail.com Tue, 2012-01-24 18:30

Szia Rita !
köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni.
A marcipános változat tetszik.
Kellemes napot : Edit

menyuska
menyuska Sun, 2012-01-15 13:24

Köszönöm a receptet! Így fogom elkészíteni,mert amit én ismerek,ott a tésztát dión kell sütni, hogy formája legyen, és irtó nehéz leszedni róla :(

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-23 22:00

Kedves TraRita!

Nagyon gyönyörűek azok a barackok, és mennyi......:-)))) Elmentve:-)))))
Csodásan néznek ki, és hogy ennyit készítettél, hatalmas mennyiségű türelmed lehet:-)) Gratulálok, és igen, tényleg kár, hogy nem lehet levenni egy pár darabot, csak úgy, kóstolni....:-)))hmmm:-))))
A másik receptre én is kíváncsi vagyok:-))
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Szép estét!
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2011-04-23 21:42

Köszi szépen mindenkinek ! :)
baby_katika! Felteszem a receptet,még elbíráláson vannak :)

baby_katika
Katika / baby_katika Sat, 2011-04-23 21:00

Jaj, nagyon jól néznek ki! Esetleg a mellette lévőnek is közzéteszed majd a receptjét?? Az is nagyon szimpi! :)

Dungs
Dungs Sat, 2011-04-23 18:37

Imádjuk, mindenkinek megéri kipróbálni egyszer! :)

periscope
periscope / periscope Sat, 2011-04-23 16:34

Gratulálok a gyönyörű őszibarackokhoz és a türelmedhez. Kár, hogy nem lehet, csak úgy "odanyúlni" és elvenni egyet-kettőt.

1946
finomliszt 80 dkg
tej 2 dl
szódabikarbóna 1 kk
tojássárgája 2 db
sertészsír 20 dkg
porcukor 30 dkg
tej 2 dl
porcukor 1 ek
rum 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 15 dkg
mandulaaroma 30 ml
vérnarancs aroma 30 ml
cukor 10 dkg