Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack Cukrász konyhájából

Őszibarack Cukrász konyhájából
Őszibarack Cukrász konyhájából
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszerű lakodalmas süti.

hozzávalók / 10 adag

tészta

töltelék

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit kimérjük, a tojásokat szétválasztjuk. A hozzávalókat addig gyúrjuk, míg egynemű tésztát nem kapunk, ha kevés a tej, öntünk még hozzá.
  2. A tésztából tetszőlegesen 2-3 dkg-os golyókat formázunk.
  3. A sütőpapírral belelt tepsibe helyezzük a gombócokat.
  4. Tésztát alacsony fokozaton sütjük, míg az alja el kezd barnulni.
  5. Ha kisült, a közepét kikaparjuk, amit később a töltelékhez használunk fel.

töltelék

  1. A vajat a porcukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kikapart tésztát, kakaót, rumot és lekvárt.
  3. A krémet még kb. 10 percig habverővel kikeverjük.
  4. A krémmel megtöltjük a félkör alakú sütiket, és kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel.

diszítés

  1. A kész barackokat zöld és narancssárga\piros ételfestékkel befestjük.
  2. Tojásfehérjében megforgatjuk.
  3. Meghempergetjük a cukorban.
  4. Frissen szedett levéllel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 445
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

cukràsz92

Mióta szakács: 2015.08.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

őszibarack süti, barack aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

925
finomliszt 80 dkg
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 30 dkg
disznózsír 20 dkg
tojássárgája 3 db
rum 3 teáskanál
tej 0.5 dl
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
rum 2 teáskanál
sárgabaracklekvár 3 teáskanál
cukor 20 dkg
ételfesték 5 kávéskanál
ételfesték 2 csepp
tojásfehérje 3 db