Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack golyók

Őszibarack golyók
Őszibarack golyók
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén kolléganőktől kaptam ezt a receptet. A lányom imádja festegetni a barackokat.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Másik fajta töltelékkel is készíthetjük. Ehhez 15 dkg darált dió, 15 dkg margarin, 25 dkg porcukor, fél dl rum, 3 evőkanál sárgabaracklekvár és a kikapart tészta kell.
Mindkettő töltelék nagyon finom, de nálunk a kakaós jobban bejött.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha zsírt, a tojássárgáját, és a cukrokat jól kikeverjük, majd 3 evőkanál lisztet, a sütőport, és a tejet is hozzáadjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
  2. Ezután a többi liszttel jól összegyúrjuk. Nagyjából 80 diónyi gömböt formálunk belőle.
  3. Kizsírozott tepsibe rakjuk úgy, hogy a tepsi aljához nyomjuk, az alsó fele lapos legyen. 
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
  5. Még melegen (hidegen már nem lehet!) a tészta belsejét kiskéssel kikaparjuk. A kivájt tésztát rumos tejben kissé megáztatjuk, majd a puha margarinnal, a porcukorral, a kakaóval, rummal és a lekvárral összegyúrjuk. 
  6. A tészták üregébe töltjük és összeillesztjük őket, hogy össze is ragadjanak. 
  7. Ezután a barackokat (az aromákkal) egyenként színezzük, és kristálycukorba forgatjuk őket. 
  8. Másnapra igazán megpuhul a tészta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 374
elküldve: 7
receptkönyvben: 496
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Tiborné

Mióta szakács: 2009.06.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarack süti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppp123
ppp123 Sat, 2013-09-28 13:08

legalább 30 éve nem ettem ilyen sütit... Jaj de nagyon szerettem.... megyek és most rögtön be is szerzem a hozzávalókat. Köszönöm a receptet.

zsuzsa84
zsuzsa84 Sun, 2011-08-07 20:35

Kedves Márti! Nagyon köszönöm a jókívánságot, már csak 3 hétig vagyok hajadon :). Elkészítettem a sütit és nagyon finom lett. Annyi tanulságot levontam, hogy a krémet máskor hűtőbe teszem töltés előtt, mert szépen megkeményedik és könnyebb megtölteni a gombócokat. A másik tanulság, hogy legközelebb ecsettel festem be őket, mert most ujjal csináltam, és ugyan a bőrről lejön az ételfesték, de a körmöm alól nem :D. Köszönöm a receptet, másodjára remekelni fogok, amikor élesben az esküvőmre sütöm!

Márti99
Márti99 / Márti99 Sun, 2011-08-07 20:29

Juj, ezer éve nem ettem ilyen süteményt!!! Ezt most lehet nem kellett volna megtalálnom :)

zsuzsa84
zsuzsa84 Wed, 2011-07-27 14:26

Előre is köszönöm a receptet, 5 hét múlva lesz az esküvőm, és életemben nem sütöttem még ilyen sütit. Most szombaton kipróbálom, ha jól sikerül, megsütöm az esküvőmre a vendégeknek! :)

Márti99
Márti99 / Márti99 Sun, 2011-08-07 20:30

Biztos jól fog sikerülni, finom ez a süti, bár nagyon régen ettem már. Talán nem illik előre ilyet kívánni, de nagyon sok boldogságot! És felejthetetlen szórakozást kívánok a lagzira. (bár azt egy menyasszony sem felejti el)

honey57
Honey57 / honey57 Wed, 2011-03-30 13:35

 

Élethűbbek lesznek a barackok, ha nem keserű mandulát (zöld), hanem császárkörtét (élénk sárga) használtok. A díszítéshez próbáljátok ki, hogy tojásfehérjével, megkentek egy pici falevelet, meghempergetitek kristály cukorban. A két fél tészta közé beillesztve a szárat, nagyon guszta lesz.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2010-01-25 09:25

A hétvégén elkészítettem ezt a sütit, ami nagyon jól sikerült! Nagy sikere volt a családban, így legközelebb dupla adagot kell csinálnom!
Köszönöm ezt a receptet!
Mindenkinek ajánlom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-09-11 16:20

A barackos sütemény fantasztikus.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-07-01 20:15

Lagzis süti :)

2382
sertészsír 20 dkg
tojássárgája 3 db
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 80 dkg
sütőpor 1.5 csomag
tej 2 dl
rum 0.5 dl
tej 0.5 dl
margarin 20 dkg
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sárgabaracklekvár 3 ek
vérnarancs aroma 15 ml
keserűmandula aroma 15 ml
cukor 10 dkg
sertészsír 1 ek