Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack kicsit másképpen

Őszibarack kicsit másképpen
Őszibarack kicsit másképpen
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a szokásos recept, amit eddig olvastam ("Formálj golyót, és kapard ki a belét").

Elkészítése egy kicsit időigényesebb, mint a szokásos, de ideális esküvők vagy családi összejövetelekkor, ünnepekkor. Én személy szerint húsvétkor készítettem el a családomnak, barátoknak, akiknek nagy nagy örömet okoztam vele.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 15 dkg zsírt 20 dkg porcukorral és 1 citrom reszelt héjával habosra keverünk. Késhegynyi szódabikarbonát, fél citrom levét, 2 tojást és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen.
  2. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggattóval kiszúrjuk, ezután zsírozott, lisztezett fél dióhéjakra ráformázzuk. 180 fokon világosra sütjük.
  3. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 ek kakaóport és fél citrom levét habosra keverünk, majd 30 dkg darált diót és 1 dl rumot (rumaroma) adunk hozzá. Belekeverhetjük a letöredezett tésztadarabokat is.
  4. Sütés után a fél dióhéjakat kiszedjük a tésztából. Helyére krémet töltünk, majd két tésztát összeragasztunk.
  5. Ecsettel a tészta egyik felét mandulaaromával zöldre, a másikat narancsaromával pirosra festjük. Kristálycukorba mártjuk, és mignonpapírban tálaljuk. Marcipánból vagy fondantból készült levelekkel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 774
elküldve: 5
receptkönyvben: 160
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabcsi

Mióta szakács: 2012.09.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarack alakú aprósütemény, forma aprósüti, őszibarack süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tuncsi77
tuncsi77 Tue, 2012-09-18 14:57

Szerintem is tuti jó ötlet! Pont a kikapargatás miatt nem volt kedvem megcsinálni,de így biztos ki fogom próbálni!
Köszi az ötletet!

piakistvanne
piakistvanne Tue, 2012-09-18 13:12

Nem tudom miért gondolod hogy időigényesebb,mint kikaparni a belsejét,próbáld meg egyszer és ráébredsz hogy mennyivel egyszerűbb ez.Nekem egyszer 400 darabot kellett készíteni és hetekig törtem a fejem hogy tudnám egyszerűbben megoldani és ekkor jött be ez a diós ötlet.A másik része míg kaparod melegen kell és szét ég a kezed.

1458
sertészsír 15 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojás 2 db
finomliszt 40 dkg
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
dió 30 dkg
rum 1 dl
mandulaaroma 10 ml
narancsaroma 10 ml
cukor 10 dkg