Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack koch

Őszibarack koch
Őszibarack koch
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors édesség.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vaníliasodóval is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyméretű kerek tűzálló tálat kivajazunk.
  2. Egy kis tálba beleöntjük a tejet és a rumot, amibe a babapiskótákat egyenként belemártogatjuk, majd a kivajazott tál alját kibéleljük velük.
  3. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, nagyobb szeletekre vágjuk és beborítjuk vele a babapiskótákat.
  4. A három egész tojást a porcukorral 15-20 percig (!) gépi habverővel felverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és lazán, finomam összekeverjük.
  5. Az így kapott masszát ráöntjük a tálban lévő őszibarackok tetejére.
  6. A 200-220 fokra előmelegített sütőben  20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.) 
  7. Még langyosan, porcukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 704
elküldve: 6
receptkönyvben: 399
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos piskóta, babapiskóta barackkal és piskótával sütve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Thu, 2013-07-18 14:38

Nagyon köszönöm a receptet. Már többször elkészítettem, ma is épp ezt készítem a vendégeknek. Hálás köszönet.

Noriko
Noriko Sat, 2010-08-28 16:59

Most készült el, még forrón megkóstoltam, nagyon finom lett :)

Zoé1978
Zoé1978 Wed, 2010-04-21 21:33

A 3 kiscsajszimnak ez nagyon jó desszert lesz, és idő hiányában még gyors is! Alig várom, hogy elkészítsem :)

Muci
Muci / Muci Thu, 2010-03-18 16:09

Kedves kisBaba !
Egy közepes méretű jénai tál megfelel, olyan 25-30 cm átmérőjű. Szerintem az alma nem puhulna úgy meg,
mint az őszibarack. Mivel most nincs szezonja az őszibaracknak , javaslom befőttből készíteni, azzal is finom.
Amennyiben ragaszkodsz az almás változathoz, előtte egy kicsit párold meg.
Az előtted szólóknak is köszönöm a visszajelzést.
Üdv.: Muci

kisBaba
kisBaba Fri, 2010-03-12 14:32

Nagyon jól hangzik! Kb. mekkora a tál? És almával is működne a recept?

hotyka
hotyka Sun, 2009-07-19 22:06

Megsütöttem, és nagyon finom lett! Köszönöm a szupi receptet!:-)

Klári
Klári / Klári Mon, 2008-10-20 14:11

Mivel vége az őszibarack szezonnak beföttel probáltam ki és nagyon jól sikerült.

538
babapiskóta 20 dkg
őszibarack 5 db
tej 2 dl
barna rum 1 dl
tojás 3 db
porcukor 3 púpozott ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 kk
vaj 3 dkg