Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack krémleves 2.

Őszibarack krémleves 2.
Őszibarack krémleves 2.
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári hőségben nálunk ez az őszibarackleves (a savanyított változat) a kedvence a fiúknak.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki inkább az őszibarack ízét kívánja visszakapni, az ne a savanyított változatot készítse!
A savanyított változatba a narancs és citrom héját lehetőleg úgy tegyük bele a levesbe, hogy minél kevesebb fehér rész legyen a héjon, mert a fehér részek megkeseríthetik az ételt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őszibarackot meghámozzuk, és kockákra vágjuk. 
  2. Picit több vízben, mint ami ellepi a fűszerekkel együtt (só, vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, savanyítottnál a citrom- és narancs héja) feltesszük főni.  
  3. Ha a barack megpuhult, kiszedjük a darabos fűszereket (fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj), és a barack harmadát.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk az edényben maradt barackot. 
  5. Simára keverjük a joghurtot a tejszínnel, a vaníliás pudingporral és a mézzel, és hozzákeverjük az összeturmixolt barackos léhez. Ha szükséges, újra egy kicsit átturmixoljuk az egészet.
  6. A korábban félretett barakharmadot visszatesszük a baracklevesbe, és az egészet egyszer, nagyon rövid ideig átforraljuk.
  7. Hűtve, tejszínhabbal a tetején tálaljuk!  (Nekem csak főzőtejszínem volt itthon ezért a képről a tejszínhab lemaradt.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 57 795
elküldve: 11
receptkönyvben: 464
elkészítve: 27/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna

Mióta szakács: 2010.06.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hideg őszibarack krémleves, joghurtos őszibarack krémleves, savanyított őszibarack krémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

n_Jucuska
n_Jucuska Wed, 2011-07-20 21:05

Több őszibarack krémleves recept közül végül ez mellett döntöttem és nagyon nem bántam meg.Előző nap elkészítettem, így másnapra jól összeértek az ízek. Egy kis tejjel másnap hígítottam, mivel a pudingtól kicsit besűrűsödött. Nagy sikere volt, köszönöm a receptet.

aweq
aweq Mon, 2011-07-11 12:35

nagyon finom lett!! egyébként, mivel nem volt itthon tejszín, ezért tejfölt raktam bele :))
köszi a receptet!

406
őszibarack 9 db
joghurt 1.3 dl
habtejszín 2.5 dl
vaníliás pudingpor 3 ek
méz 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
fahéj 1 tk
szegfűszeg 4 db
citromhéj 0.25 citromból nyert
narancshéj 0.25 narancsból nyert