Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack krémleves 3.

Őszibarack krémleves 3.
Őszibarack krémleves 3.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb sztorija nincsen, valami édesre vágytam, ami laktat is. Ha túl sűrűre sikerül, akkor lehet belőle desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kibontjuk a konzervet, és a barackokat beletesszük az edénybe. (Ha szeretnénk darabokat, akkor rakjunk félre 2-3 darabot.) Felöntjük vízzel addig, hogy kb. egy ujjnyival legyen több. Felrakjuk főni.
  2. Keverjük össze a tejszínt a barack alaplevével, majd ezt ízesítjük fahéjjal és rumaromával.
  3. Ha megfőtt a barack, akkor letumixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük a pudingport. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a puding össze nem húzza. Ha nem elég édes, akkor tesszük hozzá cukrot. Majd belekeverjük a joghurtot.
  4. Hidegen tálaljuk. (Melegen is lehet, de én jobban szeretem hidegen.) Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 75 222
elküldve: 10
receptkönyvben: 591
elkészítve: 38/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Shandra

Mióta szakács: 2011.04.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémleves őszibarackból, krémes őszibarackleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

istria
istria Wed, 2012-06-13 12:03

Puding nélkül is elég sűrű lett és isteni finom. Köszönjük a receptet!

szuszi74
szuszi74 Sun, 2011-07-03 15:23

Ma ettük ebédre. Nagyon-nagyon finom leves! Köszi a receptet Shandra! Biztos sokszor elkészítem még. Üdv: Szilvi

Kroton
Kroton Mon, 2011-06-20 17:25

Nem volt itthon se joghurt, se tejszín, helyettesítőleg egy egyszerű habarást csináltam, de nagyon finom lett! Köszönjük szépen!
Ezt a levest szerintem többször meg fogom csinálni =)

222
őszibarack konzerv 420 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
joghurt 125 g
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
rumaroma 10 ml
főzőtejszín 2 dl
cukor 2 ek