Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack-krémleves tejmentesen

Őszibarack-krémleves tejmentesen
Őszibarack-krémleves tejmentesen
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyümölcslevesre vágytam, viszont tejérzékeny vagyok, ezért a tejet ki kellett hagynom. Az összes receptben volt tej vagy tejszín, így ezt dobtam össze. A végeredmény önmagáért beszél.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget és a citromkarikákat. A későbbi könnyebb kezelés érdekében használjunk teatojást. Amikor már egy kis barnás színe lett a víznek, beletesszük a kockákra vágott őszibarackot. Tovább főzzük 15-20 percig (ez a lépés elhagyható, én a könnyebb turmixolhatóság érdekében főztem egy kicsit).
  2. Levesszük a gázról, hagyjuk kicsit hűlni. Mikor már nem forró, a citromkarikákat kivesszük, és megturmixoljuk.
  3. Visszaöntjük az edénybe, közben a kókusztejjel összekeverjük a pudingport. Néhány evőkanál meleg levest rámerünk a pudingporra, hogy beleöntéskor ne kapja össze a hő. Ekkor beletesszük a vaníliás cukrot, és ízlés szerint cukrozzuk. Még egyszer felforraljuk, hogy besűrűsödjön, lehűtjük, és tálalható is. Én kockázott őszibarackot tettem bele, de tálalható tejmentes tejszínhabbal is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 2 792
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BlackLee

Mióta szakács: 2017.02.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

őszibarackleves, barackleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

200
őszibarack konzerv 470 g
fahéj 7 db
szegfűszeg 7 db
citrom 0.25 db
víz 1 l
vaníliás pudingpor 1 ek
kókusztej 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek