Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack Marikától

Őszibarack Marikától
Őszibarack Marikától
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lakodalomba voltunk hivatalosak, s ott nagy sikert aratott.

Ugyancsak nagy sikere volt a lányom diák napi buliján is.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat a liszt és a sütőpor kivételével robotgép segítségével habosra keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. Majd a sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük, és még fél órát pihentetjük.
  2. Kis gombócokat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kis távolságokat hagyva. 180 fokon 30 percig sütjük halvány rózsaszínűre.
  3. Amíg sül, addig a robotgép segítségével kikeverjük a margarint a porcukorral. Beleöntjük a rumot és a kakaót.
  4. A kihűlt barack belsejét kikaparjuk, s a kikapart tészta felét apróra morzsolva beletesszük a töltelékbe. Ezzel töltjük meg a barack belsejét.
  5. Utána a tojásfehérjével összeragasztunk két fél barackot.
  6. Mikor mindet megtöltöttük és összeragasztottuk, akkor egy vékony ecsettel bekenjük a barackokat a rumaromával, és meghempergetjük kristálycukorban, végül hideg helyre tesszük. Szárának szegfűszeget szúrunk bele. Ebből az adagból kb. 32 db lesz.
Tipp: Ha egyforma barackokat szeretnénk, akkor a tésztából rudakat sodrunk, és egyforma nagyságúra levágjuk.
Tipp: Választhatunk más színű aromát is, akkor a baracknak más színe lesz.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 747
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmarika

Mióta szakács: 2012.11.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őszibarack formájú aprósüti, barack süti lagzira, őszibarack kakaós töltelékkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kárnyáczkiné
Kárnyáczkiné Tue, 2013-03-26 16:10

Muszáj hölégkeveréses sütő?Nekem csak sima van.Abban milyen hőfokon kell sütni?Nagyon könnyűnek tűnik és guszta!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-11-13 22:45

Nagyon guszta barackok, mert a barack az tényleg ilyen színű!! :-O
Köszönöm szépen ezt a guszta és fincsi receptet.
Elhiszem, hogy nagy sikere volt még eddig, bárhová is készült.:-o
Éva-Anyóca

KisEdi
Edi / KisEdi Tue, 2012-11-13 10:58

Ezek a barackok milliószor szebbek, mint az irreális piros-zöld színűek! Nagyon tetszik! Egyszer elkészítem én is, kigondoltam, hogy céklalével, és igazi rummal fogom megfesteni őket.

921
tojássárgája 2 db
margarin 25 dkg
tej 2 dl
sütőpor 1.5 csomag
porcukor 30 dkg
finomliszt 80 dkg
tojásfehérje 2 db
margarin 40 dkg
porcukor 25 dkg
rum 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rumaroma 20 ml
cukor 20 dkg
szegfűszeg 32 db