Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackkehely

Őszibarackkehely
Őszibarackkehely
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a "Mester kukta" 1991/7- es számában találtam. Jó régi a recept, de nagyon finom.
Én fagyasztott szedret turmixoltam össze pici mézzel. Az eredeti recept szerint fel is kellene forralni és szitán áttörni, de leegyszerűsítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissítő, zamatos, ideális desszert meleg nyári napokon!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 öblös poharat behűtünk.
  2. Az epret vagy szedret megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a likőrrel (ami el is maradhat), és összeturmixoljuk. Hidegre tesszük.
  3. A barackokat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  5. Szétosztjuk a barackot a poharakba.
  6. 1-1 gombóc fagyit teszünk rá, és leöntjük az előkészített szósszal, tejszínhabbal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 929
elküldve: 2
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

jeges gyümölcsös meglepetés, őszibarackos-szedres desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

319
őszibarack 4 db
szamóca 15 dkg
porcukor 1 ek
citromlé 1 ek
cointreau 30 ml
vaníliás cukor 0.5 csomag
habtejszín 2.5 dl
vanília fagylalt 10 dkg