Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibaracklekvár grépfrúttal

Őszibaracklekvár grépfrúttal
Őszibaracklekvár grépfrúttal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvencem a narancslekvár, de most ugye nincs szezonja, ezért az amúgy általam édesnek tartott őszibaracklekvárt variáltam meg így. Szeretek kísérletezni az ízekkel, ami ezek mellett a mennyiségek mellett megengedhető. Ha nem jön be, legfeljebb kiöntöm. Igaz, ilyen eddig még nem volt. Ez egy nagyon szerethető lekvár, talán még kicsit édes is az íze számomra.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Látványra is szép és az íze is jó. Ez a lekvár a grépfrút és az érett őszibarack miatt kellőképpen édes is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őszibarackot meghámozzuk, és kimagozzuk. Az őszibarackot, ha puha és érett, csak apró darabokra vágjuk fel, amennyiben kevésbé érett, érdemes robotgéppel vagy turmixszal összeaprítani. A grépfrútnál a gerezdekből kiszedjük a gyümölcshúst, és csak azt használjuk fel.
  2. Egy magas lábosban a gyümölcsöket a cukorral és a dzsemfixszel húsz percig forraljuk folyamatos kevergetés mellett. A húsz perc letelte után beleöntjük a citromlevet, és még kb. öt percig felforraljuk.
  3. Az előre odakészített (forralt és lecsepegtetett) üvegekbe töltjük, majd a lezárt üvegeket 10 percig fejükre fordítva állni hagyjuk. A tíz perc letelte után konyharuhába csavarva dunsztba tesszük egy napig.
  4. Kb. 4 kisebb (375 g-os) üvegnyi lekvár lesz belőle.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 611
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumli

Mióta szakács: 2013.08.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őszibaracklekvár grapefuittal, grépfrútos őszibaracklekvár, őszibaracklekvár grépfrútosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2018-09-22 20:17

Kiváncsiságból kipróbáltam, 2 kis üveggel csináltam. Érdekes ízű, kellemes lekvár lett. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

110
őszibarack 1 kg
grépfrút 50 dkg
cukor 20 dkg
dzsemfix 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert