Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibaracklekváros linzer

Őszibaracklekváros linzer
Őszibaracklekváros linzer
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeknek készítettem kínáláshoz linzereket. Ez egy teljesen hagyományos linzer. Saját őszibaracklekvárt használtam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármikor, ha  vendéget várunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg margarint elmorzsoljuk a lisztttel, majd a többi hozzávalót is gyorsan belegyúrjuk.

  2. Fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tesszük.

  3. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm-esre nyújtjuk, és kiszaggatjuk, egy teli, egy lyukas formával.

  4. A formákat a sütőpapírral bélelt sütőbe sorakoztatjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd lekvárral megkenve összeragasztjuk. Lehet porcukrozni is a végén.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 53 698
elküldve: 20
receptkönyvben: 397
elkészítve: 26/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer házi lekvárral, lekváros virágok, klasszikus linzer

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Labancz Mihály
Labancz Mihály Tue, 2012-12-25 09:53

A nejem két naponta megsüti, pedig dupla mennyiséget csinál, annyira finom! A legjobb linzer recept a kipróbáltak közül! Köszönjük szépen! :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-12-25 14:06

Nagyon örülök, hogy ízlett. Valóban a sok linzer recept között az eredeti a legjobb! Ez az összeállítás a legrégebbi, ha jól tudom. Én már fiatalabb koromban hallottam az idősebbektől, hogy "30-20-10 dkg. ". mármint liszt-margarin v. vaj-porcukor" .
Boszi

rekamer
rekamer / rekamer Sun, 2012-12-16 12:54

Megcsináltam, nagyon finom lett, de biztos a lisztem volt másfajta, mert egy kanál tejfölt még kért. Köszönöm receptet. Még sosem sikerült linzerem. Ez alaprecept lesz nálam :D :D

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-12-17 11:32

Szia! Örülök, hogy sikerült! Igen, ez mindig egy sarkalatos dolog, mert a liszten múlik pl. pont a tejföl mennyisége. Jártam már én is úgy, hogy puff ennyit ír a recept, beleraktam és sok volt.
Üdv. Boszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2012-12-07 09:57

Inkább porhanyós, de a lekvártól is függ. Nekem van, hogy roppanós, de van amikor ropogós. :)
Üdv. Boszi

anyanéna
anyanéna / anyanéna Thu, 2012-12-06 19:53

Szeretném megkérdezni, hogy az állaga milyen ennek a nagyon szép linzernek??
Porhanyós vagy ropogós??
Köszi

536
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
lekvár/ dzsem 3 ek
porcukor 1 ek