Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos-kefires sütemény

Őszibarackos-kefires sütemény
Őszibarackos-kefires sütemény
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, kellemes, könnyű desszert, amit tetszés szerint bármilyen más gyümölccsel elkészíthetünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kávét, cappuccino-t, vagy forró csokit fogyaszthatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konzerv barackot 2 cm-es kockákra vágjuk, és lecsöpögtetjük. 
  2. A levéből 2 dl-t összekeverünk 1 dl vízzel (ha friss barackból készítjük, akkor 3 dl vízet is használhatunk) és ebben feloldjuk a zselatinport. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve felmelegítjük, de ne forraljuk!
  3. A tejszínt kikeverjük a kefírrel, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Amikor a zselatinunk langyosra hűlt, azt is hozzákeverjük.
  4. Legvégül beleforgatjuk a barack darabokat, és az egészet szögletes sütőformába vagy őzgerinc formába simítjuk.
  5. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, és ha már teljesen megdermedt, óvatosan kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 333
elküldve: 2
receptkönyvben: 472
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefíres süti sütés nélkül

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzaChe
SzaChe Sun, 2012-04-15 21:36

Hát, őzgerinc forma, Kefír helyett pedig 3 pohár joghurt. 1 áfonyás, 1 barackos 1 natúr. A natúrt fele-felébe keverem a két másikkal, utánna a zselatinos cukros tejszínt is fele-fele keverem a két jogival. aztán csak annyi hogy amikor teszem a formába akkor nem öntöm, hanem óvatosan kicsit kanalazva merem bele, így nem keveredik, úgyhogy ilyen kis pofás színes rétegesnek tűnik. és amúgy nem csak őszibari hanem egy kevés vegyes erdei gyümi is van benne.

iceflower
iceflower / iceflower Sun, 2012-04-15 21:30

Így is nagyon guszta lett, és biztosan finom volt. Mi volt az a pici változtatás? Csak a formája, vagy még valami más is?

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Fri, 2010-10-22 09:20

Ráadásul olyan gyümölcs joghurttal is ellehet készíteni,amilyen gyümölcsöt belekockázol!Isteni finom úgy is!Nem akartam beledumálni,csak én már így is próbáltam,jó tanácsnak szántam!

iceflower
iceflower / iceflower Fri, 2010-10-22 17:24

Köszi az ötletet, legközelebb én is kipróbálom.
Eddig csak kefírrel készítettem, csak a gyümölcs változott benne. Készült már kivis, barackos, ananászos, almás-körtés, narancsos változat nálam, de a joghurtra még sosem gondoltam... No, majd ezután! :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-10 23:51

Szia! A kefírt lehet joghurttal helyettesíteni? Ha igen, kell vmin változtatni? Köszönöm a választ! Bea

iceflower
iceflower / iceflower Mon, 2010-10-11 11:41

Szia! Joghurttal még sosem próbáltam, de szerintem úgy is elkészíthető.
Nem kell változtatni semmin szerintem, mert a joghurt állaga sem folyósabb, mint a kefíré, sőt némelyik joghurt inkább sűrűbb. Úgyhogy biztosan összeáll a joghurtos változat is az 1 csomag zselatinnal.

470
zselatin 20 g
habtejszín 2 dl
kefir 4 dl
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
őszibarack 350 g