Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos krémtorta

Őszibarackos krémtorta
Őszibarackos krémtorta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szülinapja volt, és arra kért, hogy Mákos túrótortát málnazselével készítsek neki is. De mivel nem volt málnánk, így mást gondoltam. Anya nagyon szereti a barackot, és úgy gondoltam, hogy ennek is nagyon fog örülni! Nem is csalódtam, mert ez a torta is igen hamar elfogyott.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Piskóta helyett vajaskekszből is elkészíthetjük a "tésztáját".

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez egy csipet sót adunk, és betesszük a hütőbe. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük, aztán a langyos vizet és a liszttel elkevert sütőport.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és összeforgatjuk, hogy ne törjön a hab. Sütőpapírral bélet kerek tortaformában öntjük, és aranybarnára sütjük.
  3. Az őszibarackot lecsepegtetjük, és a levéből kimérünk 125 ml.
  4. 1 dl baracklevet elkeverünk a szendvicskrémmel, a kefírrel, 8 dkg cukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral jól összekeverjük.
  5. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, 25 ml gyümölcslevet felmelgítünk. A zselatint jól kinyomkodjuk, és a gyümölcslében feloldjuk, majd fokozatsan adjuk hozzá a krémhez.
  6. Közben a piskótalap megsült, és ki is hűlt, így a krémből pár kanállal a tésztára teszünk, és elsimítjuk, majd a barackból teszünk rá pár szeletet, és a többi krémet is a tetejére kenjük.
  7. Betesszük a hűtőbe legalább 30 percre.
  8. Majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás utasítása szerint a maradék cukorral, és teszünk a zseléhez pár csepp sárga ételfestéket.
  9. A maradék barackot a torta tetejére helyezzük, és a tetejére rákanalazzuk a tortazselét, hagyjuk 5 percig hűlni, majd ismét a hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 2-3 órát hagyjuk dermedni.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 399
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarackos-túrókrémes piskótatorta, őszibarackos túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
tojás 2 db
cukor 2 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 4 evőkanál
víz 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
szendvicskrém 40 dkg
cukor 2 ek
kefir 5 dl
cukor 12 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
lapzselatin 9 db
őszibarack konzerv 50 dkg
tortazselé 1 csomag
ételfesték 2 csepp