Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos madártej

Őszibarackos madártej
Őszibarackos madártej
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hab nélkül szerintem finomabb, de kinek, hogy ízlik.:))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk az őszibarackot, majd a tej harmadával és a vaníliával turmixoljuk.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. 20 g cukorral és egy csipet sóval keményre felverjük a tojásfehérjét.
  3. Habverővel simára keverjük a tojássárgáját, a 100 g cukrot, a lisztet és 1 dl tejet.
  4. Lábosba öntjük, és felforraljuk a maradék tejet, majd több adagban, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérjéből vert habot. 
  5. Fél-fél percig főzzük a habgaluskák mindkét oldalát, azután szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  6. Nagyobb méretű lábosba szűrjük a meleg tejet, beleöntjük a tojássárgáját és a turmixolt barackot. Lassú tűzön melegítve és folyamatosan kevergetve besűrítjük az barackos tejet, anélkül, hogy felforralnánk.
  7. Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük a madártejet, tetejére habgaluskákat halmozunk, amit megszórunk reszelt citromhéjjal. Ez az eredeti recept. Én hab nélkül csináltam.
  8. Jól behűtve fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 432
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habgaluska nélküli madártej, barackos madártej, gyümölcsös madártej

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

270
tej 660 ml
őszibarack 140 g
cukor 120 g
tojás 2 db
finomliszt 14 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert