Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos morzsás pite 2. -vörösáfonyával

Őszibarackos morzsás pite 2. -vörösáfonyával
Őszibarackos morzsás pite 2. -vörösáfonyával
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna ezt a morzsás süti receptet kipróbálni, találtam egy kedvet csinálót, csak sajnos a vásárolt őszibarackot a gyermekeim megdézsmálták, ezért kellett dublőrként a vörösáfonyát használnom. Állítom, hogy ezzel csak finomabb lett!
A gyerekeimnek meg kell a gyümölcs, a vitamin. Nem is volt most baj, hogy belenyúltak a sütemény alapanyagába. Máskor biztosan duplán vásárolok, mert tényleg esznek, és esznek...Sikert arattam saját magam előtt is, hogy én is tudok ilyet sütni, és boldog voltam, és nem győztem a dicséreteket belapátolni, mert az illatára, amikor sült, rajzott ki a családom, már az nagyon jó érzés volt. Hát, mára már csak 1-1 szelet maradt. Jön még hasonló süti, csak más gyümölccsel.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

A morzsához

ajánlat

Természetesen, akinek nem ízlése, ne tegyen bele csokipasztillát, illetve ezt más gyümölcsökkel is lehet készíteni: meggy, szilva, kinek mi az ízlése vagy a tuti receptje. Lehet befőtt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálba tesszük az aszalt vörösáfonyát, rumaromás tejbe áztatjuk, abban jól megszívja magát!
  2. Egy tálban összedolgozzuk géppel a hozzávalókat.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A papírra ráöntjük a kész masszát, elegyengetjük.
  5. Egy másik tálban összedolgozzuk morzsásra a tetejére valót, az őszibarackot meghámozzuk, és szép vékonyra felszeleteljük.
  6. A sütőben lévő tésztára tesszük a tejcsoki pasztillákat egy sorban, egymás mellé.
  7. Erre a baloldali és a jobboldali részről az őszibarack szeleteket tesszük, a középen lévő részre pedig a lecsepegtetett   vörösáfonyát helyezzük el.
  8. A tetejére rámorzsoljuk a már elkészített morzsás tésztát, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
  9. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8, cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 916
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-gyümölcsös morzsás pite, morzsás pite csokis gyümölccsel, reszelt linzer gyümölccsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-09-08 09:38

Kedves ildi71! A receptek tallózása itt, és a TV paprika Nigella receptjeit nézve, találkoztam kis és nagyobb méretben, tejcsoki, étcsoki, és fehércsoki pasztillával, aminek az alja lapos, felső része kissé domború, a hivatalos neve pasztilla,amilyen ízt szeretnél, olyan(tej-fehér-ét).Nagyon tetszett, Nigella is ezt gőzölte margarinnal a sütik tetejére, vagy akár sütikbe krémnek, és nagyon megtetszett,ja Stahl Jutka is, de azt nem igen szoktam nézni, egyszer véletlenül.Van kis méretben, ez kb.mint az egy forintosunk volt, amit nem rég bevontak, és van egy kissé nagyobb, ami cirka a 2 és 5 forintos közti nagyság.Nagyon jó, mert ha akarom, krémmé főzöm, ha akarom darabosként rakom a sütibe, és bár olvadni ott is fog, azért harapható marad, amikor eszed a sütit.Amikor felfedeztem, beszélgetésben elmondtam egy Bpesti barátnőmnek, és mivel a nyár folyamán jöttek le ide városunkba többször nyaralni, hozott nekem a három fajtából, és sikeresen fel tudom használni, érdemes volt.Bpest,Vámház körúton van ez a fűszerüzlet, de onnan kaptam tőle garam masalát, meg több másfajta masalát, szójaszószokat, csillagánizst,mogyoróolajat, és ne soroljam tovább, rengeteg dolgot, fűszereket, alapanyagokat, amit itt nem lehet kapni, vagy nagyon drágán.Szóval ez a történet,összefoglalva.Remélem tudtam segíteni.Szia és szép napot!Éva-Anyóca

ildi71
Ildi71 / ildi71 Wed, 2010-09-08 09:10

Szia!
Nagyon gusztának tűnik a süti. A "tejcsoki pasztilla" mit takar?

Üdv

Ildi

1678
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tojás 7 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tejcsokoládé 20 dkg
őszibarack 5 közepes db
aszalt gyümölcsök 15 dkg
rum 20 ml
tej 1 dl
finomliszt 30 dkg
1 csipet
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 dkg