Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos pite

Őszibarackos pite
Őszibarackos pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok volt itthon a barack, ezért kerestem süteményrecepteket, és ez volt a legszimpatikusabb. Szerintem finom lett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk egy teáskanál cukrot és 0,5 dl langyos tejet, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Az 5 dkg cukrot összekeverjük 2 dl langyos tejjel, a vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal, a tojásokkal és a csipetnyi sóval, majd a kovászhoz adjuk. Sima tésztát gyúrunk, és meleg helyen további 30 percig kelesztjük.
  3. A kelt tésztát átgyúrjuk, és 1-2 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 15 percig kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejet felforraljuk a cukorral, a keményítővel és a tejszínnel, és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd a tésztára simítjuk.
  5. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd eloszlatjuk a krémrétegen.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 745
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes barackos süti, barackos-tejszínes kelt tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

daffodil
daffodil Sun, 2017-05-21 11:46

A tészta nekem is folyékony lett, kellett még hozzá bőven liszt, hogy gyúrhatóvá váljon. A krémnél pedig az 500g habtejszín nem lehet, hogy elírás, és 500 ml akar lenni?

InCordeSolis
InCordeSolis / InCordeSolis Sat, 2012-09-01 07:28

Nálam sok lett ez a folyadék mennyiség a tésztához, folyékony lett így még egy csomó lisztet kellett hozzá tennem. Ezért túl vastag lett a tészta... :-(((

642
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 4 dkg
tej 2.5 dl
cukor 6 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 5 dkg
1 csipet
tej 5 dl
cukor 8 dkg
étkezési keményítő 4 dkg
habtejszín 500 g
őszibarack 40 dkg