Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos-sajtos csirkemell bundában

Őszibarackos-sajtos csirkemell bundában
Őszibarackos-sajtos csirkemell bundában
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a gyümölcsös-húsos ételeket. Ez a variáció is nagyon finom, akár egy ünnepi asztalra is el tudom képzelni. Kissé macerás ugyan a göngyölgetése-panírozása, de bőven megéri ez a türelemjáték az isteni ízéért, no meg az ebéd közben besöpört dicséretekért.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat lapjában kettévágjuk, kiklopfoljuk, gyengén megsózzuk, csipetnyi szerecsendióval megszórjuk, ha szeretjük az ízét.
  2. A fél őszibarackokat kettévágjuk, hogy negyedek legyenek. A sajtot 8 egyenlő rudacskává daraboljuk. Összefogunk egy barackot egy sajtdarabbal, és a baconnel szorosan körbetekerjük.
  3. Ezt a kis csomagot a hússzelet közepére rakjuk, és a hússal megpróbáljuk úgy bebugyolálni, hogy sehol se kandikáljon ki a töltelék. Próbáljuk meg a hússzéleket egymásra hajtani mindenütt.
  4. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk óvatosan, de alaposan, hogy szét ne nyíljanak, de mindenütt legyen rajtuk panír jócskán.
  5. Forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 871
elküldve: 8
receptkönyvben: 320
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

barackos csirkemell, sajtos-barackos csirkemell, rántott csirkemell barackkal, sajttal és baconnel töltve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2017-04-08 14:34

Tényleg isteni finom lett. Pulykahúsból, aszalt szilvával. Majd nyáron megcsinálom őszibarackkal is. Köszi a receptet. Zsuzsa.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2017-04-05 19:01

Nagyon vonzó recept. Gondoltam, hogy, nem lévén őszibarack, kipróbálom aszalt szilvával. Mi is szeretjük a hús, gyümölcs kombinációt. Majd megírom az eredményt.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2017-04-05 19:17

Nagyon szeretem az aszalt szilva sajt kombinációt. Biztosan isteni finom lesz az is.
Üdv: Fahéj

orsikaa5
orsikaa5 Sat, 2013-10-05 20:11

Nálunk is pulykamellből készült, és valami eszméletlenül finom!!! Nagyon köszi a receptet! :)

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2013-03-18 12:19

Kedves Éva!
Nagyon mutatós és nagyon finom. Elkészítettem pulykamellből, hát mennyei. Nagyon jól harmonizál a gyümölcs édessége és a bacon füstös-sós íze. Köszönöm!
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-03-18 14:04

Kedves Edit!
Ez szuper! Annyira örülök, mikor "teszteled" a receptemet. Legalább megtudom, hogy másnak ízlik-e, amitől mi annyira odáig vagyunk. :)
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-03-17 08:12

Kedves Éva!
Igazán nincs mit. A múlt vasárnapi ebédünk volt. Ugyanolyan szívesen osztottam meg veletek, mint ahogy készítettem. :)
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-16 20:17

Fahéj!

Köszönöm szépen ezt a finom , látványos, guszta, laktató étel receptet! :)

Mentés!!!! :-D

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-17 10:35

Kedves Fahéj!
Köszönöm a választ, akkor is csodás, egyszerű és mégis látványos és finom, na és laktató étel, mind fontos szempont, és az meg, hogy ennyire guszta, azért azt mutatja, hogy gondossággal készítetted, szerető családodnak. :)
Éva-Anyóca

1150
csirkemell filé 80 dkg
őszibarack 2 db
trappista sajt 12 dkg
bacon 8 szelet
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl