Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos sárgadinnye

Őszibarackos sárgadinnye
Őszibarackos sárgadinnye
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban láttam sok évvel ezelőtt a fényképét. Már akkor is tetszett, elkészítettem. Különösen finom ízkompozíció. Egyszerű, gyors, látványos, de csak kis dinnyét érdemes használni hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgadinnyét jól megmossuk. Félbevágjuk, magját kikanalazzuk.
  2. Karalábé vájóval kivájjuk a dinnye belsejét. A dinnyegömböket tálba tesszük. A dinnyehéjat félretesszük.
  3. Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagvaljuk, darabokra vágjuk.
  4. A dinnye és őszibarack darabokat egy tálban összekeverjük a folyékony édesítőszerrel és a rummal.
  5. A fél dinnyehéjakat tányérra tesszük, megtöltjük a gyümölcskeverékkel. Jól lehűtjük.
  6. A tejszínt kevés édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  7. Tálalás előtt a tejszínt a dinnyékre szétosztjuk, citromfű bóbitával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 186
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos őszibarackkal töltött dinnye, barackos-rumos sárgadinnye tejszínnel, tejszínes-rumos sárgadinnye barackkal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Thu, 2013-08-22 19:32

Kedves Adél! Hagyd el a rumot! Vagy használj rumaromát! A szörp csak elveszi a gyümölcsök ízét. Üdv Zsuzsa

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-08-10 13:31

Kedves "8zsuzsa8"!
Köszi a receptet, nagyon guszta és biztos finom is, feltétlen ki fogom próbálni.
Az lenne a kérdésem, ha gyerekeknek készítem el, a rum helyett mit használjak,
esetleg valamilyen szörpöt?
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

128
sárgadinnye 1 kg
őszibarack 4 közepes db
rum 50 ml
folyékony édesítőszer 20 csepp
habtejszín 2 ml
habfixáló 1 csomag
citromfű 0 ízlés szerint