Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos tarte tatin

Őszibarackos tarte tatin
Őszibarackos tarte tatin
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy francia szakácskönybe találtam ezt a receptet. Amolyan gyors és egyszerű francia tarte tatin. Az eredeti recept almát használt, de más gyümölcsből is finom, pl. sárgabarack, körte.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Forrón vaníliafagyival isteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kiengedjük. Ezután a barackokat kb. 1 percre forró vízbe merjük, majd lehámozzuk, kimagozzuk, és negyedekre vágjuk őket.
  2. A margarint kb. 30 mp-re a mikróba puhára melegítjük (ne olvasszuk), majd elkeverjük a cukorral.
  3. Ezután fogunk egy olyan edényt, amit tudunk használni a tűzhelyen és a sütőben is. Az alját bekenjük a margarinos-cukros masszával, majd erre szépen egymás mellé, akár két sorban is, ráhelyezzük a barack szeleteket.
  4. Ezt feltesszük a tűzhelyre, és megkaramellizáljuk. Kevergetni nem szabad, hagyni kell, hogy jól elpárologjon a barack leve, és elkezdjen karamellizálódni. Az illatán is érezhetjük majd, de ha nem, az edény alján látjuk majd, hogy kezd barnulni a barack. Ez barack függő, de kb. 10-15 perc. Azért figyeljünk rá, nehogy megpiruljon a karamell, mert akkor könnyen megkeseredhet.
  5. Addig, míg a barack karamellizálódik, a leveles tésztát nyújtsuk ki kör alakúra.
  6. Ha kész a barack, picit hagyjuk kihűlni, majd a tésztát tegyük rá, és a szélét jól nyomkodjuk alulra.
  7. Forró sütőben, 200-250 fokon süssük aranybarnára 20-30 perc alatt.
  8. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki egy másik edénybe, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 669
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos francia torta, barackos tatin, őszibarackos torta, borított barackos

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
leveles tészta 0.5 csomag
őszibarack 1 kg
margarin 15 dkg
cukor 15 dkg