Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos torta Éva konyhájából

Őszibarackos torta Éva konyhájából
Őszibarackos torta Éva konyhájából
57 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Finom, ízletes süti.Ünnepi alkalmakra szoktam elkésziteni. kevés krém nekem szokott maradni de a kiszaggatott  tésztának a maradékára ráteszem, és szivesen megeszi a család.Ha változatosan szeretnénk elkésziteni pl. mango, málna  gyümölccsel is  finom.

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ehhez a recepthez 5 db desszertgyűrű szükséges, ca. 8 cm átmérőjű és ca. 5 cm magas. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, majd elsimítjuk. Így egy vékony tésztaréteget kapunk. Megsütjük 200 fokon ca. 12 percig.
  3. Mikor kihűlt a tészta, akkor leválasztjuk a sütőpapírt róla, és desszertgyűrű segítségével 10 kört kiszaggatunk.
  4. 4 lapzselatint hideg vízben áztatunk. A tejszínt habosra fölverjük, 4 evőkanál porcukrot, joghurtot és egy fél citrom lereszelt héját hozzákeverjük.
  5. A zselatint kinyomkodjuk, és egy kisebb edényben, lassú tűzön fölmelegítjük addig, amíg olvadni kezd. Egy evőkanál krémmel összekeverjük, és hozzáadjuk a többi krémhez, jól összekeverjük vele. Majd 3 db őszibarackot kis darabokra összevágunk, és a krémbe keverjük.
  6. 3 zselatinlapot megáztatunk ismét hideg vízben. A maradék 3 őszibarackot pürésítjük, majd a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és lassú tűzön fölolvasztjuk, összekeverjük az őszibarackpürével.
  7. Összeállítjuk a tortácskákat.
  8. A kiszaggatott tortalapot a desszertgyűrűkbe helyezzük, majd a krém következik, és kiszaggatott tortalappal befedjük. Egy kevés krémmel még megkenjük a második tortalapot, és az őszibarackpürével befejezzük. Ezt négyszer megismételjük.
  9. Hideg helyen 1-2 órát hűtjük. Egy késsel körbevágjuk és kis nyomással a gyűrűkből kinyomjuk. Kellemes sütögetést kívánok!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 403
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarack krémes tortácska, joghurtos-barackos tortácska, tejszínes-joghurtos tortácska barackkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

501
tojás 4 db
porcukor 120 g
finomliszt 160 g
sütőpor 1 kávéskanál
lapzselatin 7 db
víz 1 dl
habtejszín 200 ml
porcukor 4 ek
joghurt 250 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
őszibarack 6 db