Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos túros süti Gabystól

Őszibarackos túros süti Gabystól
Őszibarackos túros süti Gabystól
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta őrizgettem egy túrós süti receptjét. A napokban a kezembe akadt, és úgy döntöttem, elkészítem.

A tésztát elősütöttem, a túrót kevergettem a recept leírásának megfelelően, de kiderült, valószínűleg nem jó túrót vettem, mert folyós lett. Innentől a kezembe vettem az irányítást, és mentem a saját fejem után, remélve süti lesz belőle.

Jó sokáig sütöttem, összességében majd másfél órát, többször estem kétségbe, hogy mire a süti megsül, az alja megég. De sikerült. Kicsit még mindig aggódva vártam haza a család férfi tagjait, mert ők eléggé kritikusak.

Mivel határozottan ízlett nekik a süti, így megbátorodtam, és megosztom veletek is.:) Remélem más is lesz olyan bátor, mint én:)

Végül ez egy laktató, nem túl édes süti lett, így egy tartalmas leves után második fogásnak javaslom.  

........éééééés másnap sokkal finomabb!

 

 

  

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A túrós töltelékhez

A díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

ajánlat

a recept több sütési hőt megadott (elmelegítés után):

elősütésre:

légkeveréses: 180 fok

alsó-felső sütés 200 fok

gázsütő: 3-4 fok

teljes torta sütés:

légkeveréses: 160 fok

alsó-felső: 180 fok

gázsütő: 2-3 fokozat

saját sütőmet ismerve végig 4-es fokozaton sütöttem

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, könnyen, gyorsan összeálló tésztát kapunk.
  2. A kapcsos tortaformánkat alaposan kenjük ki a margarinnal.
  3. A tészta 3/4-ét lisztezett deszkán a formának megfelelő nagyságúra nyújtsuk ki, tegyük bele a formánkba.
  4. A maradék tésztát hosszúkásra és kb. 4 cm. szélesre nyújtsuk ki, és körbe béleljük ki a formát. (Ha sülés közben lecsúszna a tésztaperem, ne essünk kétségbe, lapos, széles fakanállal - az elősütés után - vissza tudjuk igazgatni, nyomkodni a peremet.)
  5. Villával szurkáljuk meg több helyen a tésztát.
  6. Előmelegített sütőbe tegyük, és kb. 10 percig süssük elő. Az elősütött tésztát a formában hagyjuk kihűlni.
  7. Amíg hűl, készítsük el a túrókrémet, a hozzávalókat alaposan keverjük el, és töltsük meg a tortaformánkat.
  8. Tegyük vissza a sütőbe, és kb. 1 óra alatt süssük készre. Akkor jó, ha tűpróba során már nem ragad. Az ellenőrzést középen csináljuk. Ha megsült, a tortaformában hagyjuk kb. 10 percet, majd vegyük le a tortakeretet. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Az őszibarackokat vékonyra szeleteljük fel. A tortaperemet kapcsoljuk vissza, és a szép barackszeletekkel díszítsük meg a tortát.
  10. A tortazselét a zacskón lévő leírás szerint készítsük el. De ne hagyjuk teljesen kihűlni, ha már nem forró, öntsük rá a torta tetejére.
  11. Tegyük hűtőbe, ha a zselé teljesen megdermedt, felszeletelve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 28x4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 2 350
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis túrós torta őszibarackkal, túrókrémes torta, pudingos túrókrémes barackos torta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-11-02 01:22

Csatlakozva az elobbiekhez, minden elismeresem a TIED Gabika!!!! Ez egy szuper torta kivul-belul. Pont nekem valo reci, mert itt en mindig folyos turot kapok:).
Elmentettem, koszonom, puszi, Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-11-02 19:02

Köszönöm Veronikám:) Nagyon aranyos vagy! Úgy folyt a túrom, mint egy jó minőségű tejszín, (síkideg voltam) mikor a mixerrel kevergettem, miközben a szemcsék látható módon megmaradtak. Örülök, ha majd el tudod készíteni, tényleg finom lett, minden izgalomtól mentesen:) Puszim: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-11-01 22:23

Ó, de gyönyörű!!!!!!!!!!!!!! :)
Mentettem, gratula és próbálom ünnepre elkészíteni, köszönöm. :)
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-11-01 22:19

Kedves Gabi!
Jaj de szép! És érdekes is, hogy túrós meg csokis is a töltelék. Hogy volt türelmed a barackot ilyen szép szabályosra vágni és pakolni? Nagyon ügyes vagy. :)
Szép hétvégét! Fahéj

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-11-02 18:56

Nagggggggyon szépen köszönöm, asszem végtelen a türelmem, pláne, ha közben eszem a barackot:) Névnapra megfelel?:DD Erre célozgattam...Jó pihenést, puszim: G

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-11-01 21:22

Na, ez még egy sütiversenyt is nyerhetne!!! Csodás a teteje is! GRATULA Gabci! Kellemes hétvégét, puszi, Tormus :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-11-02 18:57

Jajjjjjjj de édi vagy Tormusom:) Tökre elbízom magam mindjárt:DDDD Jó pihenést, pusszancs: G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-11-01 19:28

Szia Gabi!
Még jó,hogy "megbátorodtál" és megosztottad velünk ezt a csodaszép sütit. Nagy-nagy türelemre vall, ahogy felszeletelted és gyönyörűen körberaktad a barackot. Köszi. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-11-01 19:46

Köszönöm Piroskám:) Az az igazság megjutalmaztam magam a "szenvedésemért" és a felezett barackok elejét-végét szeletelés közben levágtam és megettem:)))) A nagyobb, szép szeletekkel raktam körbe, így haladós volt. De tényleg szép volt, az ízén túl a látványért is nagyon megdicsértek itthon. Dupla öröm volt:) Puszim, jó pihenést:) Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-11-01 19:47

Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! De élőben nagyon szép:) Volt...........:D

386
finomliszt 200 g
sütőpor 1 teáskanál
porcukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
margarin 75 g
tehéntúró 500 g
tejföl 250 ml
porcukor 150 g
tojás 3 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
csokoládés pudingpor 1 tasak
őszibarack konzerv 470 g
tortazselé 1 csomag
cukor 3 csapott ek
víz 3 dl
margarin 2 dkg