Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos túrótorta Bettitől

Őszibarackos túrótorta Bettitől
Őszibarackos túrótorta Bettitől
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy alkalommal volt egy csomag túróm, amiből valamit készíteni szerettem volna. 

Hát ez lett belőle!

Nagyon finom lett, megéri az időt! Elsőre hosszúnak tűnik a felsorolásom, de csak részletesen le akartam írni, hogy is készült! :)

A cukorhasználatnál a saját ízlésed is vedd figyelembe! :)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém és díszítés

ajánlat

Kitűnő hétvégi édesség a családnak, friss nyári finomság! :)

Ha nincs keményítőd nem baj, de ha van, próbáld ki, mert szépen megemeli a piskótát.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. A fehérjét a csipet sóval habbá verjük.
  3. Amikor a hab kész, hozzákeverjük a cukros tojássárgákat. Amikor teljesen összekeveredett, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, ezt már csak épp addig keverjük, amíg épp elkeveredik a tojásokkal.
  4. A keveréket egy kivajazott, kimorzsázott formában 175°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.

Krém és díszítés

  1. A pudingot megfőzzük a 3,5 dl tejjel és a 3 ek. cukorral, kihűtjük. A túrót villával alaposan szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a 2 vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és a vaníliát, majd összekeverjük. Végül hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  2. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a túrós keveréket.
  3. Az őszibarackot felszeleteljük, és sorban a túrókrém tetejére rakjuk. Amikor befedtük a torta tetejét az őszibarackkal, a tortazselét az őszibarack konzerv levével felfőzzük, kicsit forraljuk.
  4. A konzerv leve elég édes, így ehhez cukor már nem kell. Amikor kész, és elkezd hűlni, bekenjük vele a barackszeleteket, és készen is vagyunk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Betti2518

Mióta szakács: 2014.07.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

barackos túrótorta, túrótorta barackbefőttel, túrótorta barackosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
tojás 4 db
finomliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukor 3 csapott ek
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
cukor 6 púpozott ek
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 50 dkg
citrom 1 db
vanília 0 ízlés szerint
őszibarack konzerv 80 dkg
tortazselé 1 csomag