Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos túrótorta Viki konyhájából

Őszibarackos túrótorta Viki konyhájából
Őszibarackos túrótorta Viki konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egy újságcikkben látta ezt a receptet. Azóta amikor csak teheti megcsinálja ezt a tortát, mert mindenki nagyon szereti!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Anya mindig gyümölcsszeletekkel díszíti a tetejét. Ha kicsit mutatósabbra szeretnénk, lehet még önteni a tetejére -a gyümölcsökre- zselatint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3-4 tojásból piskótát készítünk.
  2. Ha kihűlt a tortalap, beillesztjük a tortaformába.
  3. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejszínt, majd cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük, és belekeverjük a leszűrt, apróra vágott őszibarackot.
  4. A zselatint 1 ek vízben elkeverjük, és addig melegítjük, míg teljesen elolvad.
  5. A megolvasztott zselatint a túrós masszához keverjük, majd az egészet a formában lévő piskóta tetejére öntjük.
  6. Mikor megdermed, a formából kivesszük, mandulával megszórjuk, és szeletelve tálaljuk. Mandula helyett díszíthetjük a tetejét gyümölccsel is. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 308
elküldve: 12
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Viki1014

Mióta szakács: 2012.06.26.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos túrótorta, túrótorta barackbefőttel, túrótorta barackosan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

254
piskótalap 30 dkg
tehéntúró 50 dkg
habtejszín 3 dl
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatinfix 1 ek
őszibarack konzerv 420 g