Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos vargabéles

Őszibarackos vargabéles
Őszibarackos vargabéles
59 perc / előkészület: 15 perc főzés: 4 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi húsleveshez kifőzött, megmaradt cérnametéltet használtam így fel, és azoknak is jó ez az elkészítés, akik nem kedvelik a sütiben a mazsolát.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a cérnametéltet, lecsöpögtetjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. 10-10 dkg cukorral habosra verjük előbb a fehérjét, majd a sárgáját.
  4. A túrót összekeverjük a tejföllel és a citrom lereszelt héjával. Utána ebbe keverjük a kifőzött cérnametéltet.
  5. A barackokat felkockázzuk kicsire.
  6. A tésztás masszába forgatjuk a barackot, és a felvert tojásfehérjét.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe a réteslapokat -olvasztott vajjal megkenve-, egyesével beletesszük. 3-4 db-ot, utána a tésztás tölteléket, majd megint a többi réteslapot, amiket ismét megvajazgatunk (a tetejét is).
  8. Kb. 40 percet sütjük közepes lángon, amikor már pirul a teteje is, akkor jó.
  9. Porcukorral hintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: gáztepsi cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 265
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Édes Mézes

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vargabéles őszibarackkal, barackos vargabéles, gyümölcsös vargabéles

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

696
cérnametélt 40 dkg
tojás 6 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 300 g
réteslap 1 csomag
őszibarack konzerv 25 dkg
citrom 1 db
vaj 8 dkg
tehéntúró 500 g
porcukor 8 dkg