Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibaracktorta sütés nélkül

Őszibaracktorta sütés nélkül
Őszibaracktorta sütés nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Üdítően friss az ízvilága, pont olyan, ami a nyári, meleg napokon jólesik, amikor valami édességre vágyunk. Saját kútfőből készült, csak úgy spontán ötlet apján. Egy bolti bevásárlás alkalmával megláttam az őszibarackot, és máris beindult a fantáziám,hogy milyen tortát készítek a hétvégére.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótát egy arra alkalmas tiszta zacskóban sodrófa segítségével jól összemorzsoljuk.
  2. A felolvasztott vajjal összekeverjük. Egyenletesen a vajat jól beledolgozzuk a babapiskótába.
  3. Sütőpapírt és egy 24 cm tortakarikát ráhelyezünk egy megfelelő tálcára, egy üvegpohár alja vagy egy evőkanál segítségével belenyomkodjuk a morzsát. Hűtőben hűtjük.
  4. A zselatinlapokat vízben megáztatjuk.
  5. A túrót, joghurtot, citrom aromát és a cukrokat egy tálban jól összekeverjük, habosítjuk.
  6. Kinyomkodjuk a vízből a zselatinlapokat, majd egy lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk.
  7. A krémből egy keveset, 2-3 evőkanállal hozzákeverünk, és jól összekeverjük a krémmel.
  8. A habtejszínt is fölhabosítjuk, és összekeverjük a krémmel.
  9. Az őszibarackról eltávolítjuk a héját, és tetszés szerinti kis darabokra fölvágjuk, majd a krémbe belekeverjük.
  10. A babapiskótás lapra ráöntjük, és egyenletesen eligazítjuk.
  11. Kb. 4-5 órát hűtjük. Utána lehúzzuk a sütőpapírt a torta aljáról. Elkészítjük az őszibaracklével a tetejét.
  12. Egy megfelelő lábasba beleöntjük az őszibaracklevet, és hozzáadjuk a tortazselét. Összefőzzük vele. Amikor már látjuk, hogy sűrűsödik az állaga, akkor kész.
  13. Pár percig hűtjük, majd ráöntjük a tortára. Kb. 30 percig hűtjük. Ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat!
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 12 244
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baracktorta, barackos túrótorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

428
babapiskóta 150 g
vaj 125 g
tehéntúró 250 g
joghurt 250 g
habtejszín 400 ml
lapzselatin 7 db
porcukor 120 g
vaníliás cukor 3 csomag
citrom aroma 2 ml
őszibarack 500 g
tortazselé 2 csomag
rostos gyümölcslé 500 ml