Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák almatorta

Osztrák almatorta
Osztrák almatorta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Míg Grazban tanultam, kaptam ezt a receptet egy kiló almához. :) Mikor hazajöttem lefordítottam, első alkalommal el is készítettem. A család nagy örömére. Vaníliasodóval tálaltam, szerintem jól kiegészítette, és így még különlegesebb volt.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Legutóbb nem tettem hozzá barackkompótot, hanem vastagon megszórtam cukros fahéjjal. Ami a sülés alatt jól rá karamellizálódott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítése: a  vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Mindig  robotgéppel egyneműsítjük. A kókuszreszeléket, lisztet, vaníliás pudingot, fahéjat és sütőport összekeverjük egy nagyobb tálban, majd apránként hozzáadjuk a cukros-vajas masszát, és összegyúrjuk. Hideg helyen tároljuk.
  2. A töltelék elkészítése: az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és a cikkeket felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Majd megszórjuk tetszőleges mennyiségű cukorral vagy mézzel, a darált dióval (mandulával), hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot is, és kevés búzadarát. Összekeverjük óvatosan, hogy az almát ne törjük össze. 
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk (eléggé szakad a tészta, de több liszttől már nem lesz ugyanolyan finom, ezért ajánlott vastagon lisztezni,  a sütőpapírral kibélelt tortaformába gyorsan belecsempészni, az se baj, ha a szélét csak belenyomkodjuk, és nem tökéletesen egyenletes).
  4. A tortaformát kibéleljük a tésztával, lekenhetjük egy kevés lekvárral a tetejét, valamint megszórjuk étkezési búzadarával, és így borítjuk rá az almás tölteléket.  A tetejére apróra vágott diót szórunk, illetve kevés darabolt sárgabarackdarabokat (de ez el is hagyható).
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  6. Mikor teljesen kihűlt tudjuk csak szeletelni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 055
elküldve: 3
receptkönyvben: 342
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusy

Mióta szakács: 2011.08.13.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta, pudingos almatorta, osztrák mandulás-vaníliás almatorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

garagulya
garagulya Sun, 2018-01-07 13:34

Nekem krem lett a tesztabol ... sehogy nem allt ossze. Vegul a tetejere kentem, nem tudom lesz-e belole valami ....

diabdóri
diabdóri / diabdóri Sat, 2013-10-26 12:50

Szia! azt szeretbém kérdezni, hogy a pudingot ugye nem kell megfőzni, csak a port hozzáadni az egészhez. köszönöm:)

katamolly
katamolly Sat, 2012-06-02 17:57

Szia! A "hideg helyen tároljuk" jelentheti azt is, hogy egész éjszakára a hűtőben tarthatom s csak másnap reggel folytatom a sütit? Nagyon jól néz ki, holnap sütöm meg!

zsofkaart
zsofkaart Tue, 2012-01-24 12:51

Megsütöttem én is, eszméletlen finom!!! :) És nagyon gyorsan, könnyen elkészült! Köszönöm a receptet!

Rebcsó
Rebcsó Thu, 2012-01-19 20:06

Megcsináltam. Most kóstoltuk meg és nagyon finom!Köszi:)

290
margarin 12.5 dkg
cukor 12.5 dkg
finomliszt 12.5 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
tojás 2 db
1 csipet
kókuszreszelék 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
sütőpor 0.5 csomag
alma 3 nagy db
citromlé 1 fél citromból nyert
porcukor 1 ek
mandula 3 dkg
búzadara 2 evőkanál
sárgabaracklekvár 2 ek
rum 1 ek
porcukor 1 teáskanál