Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák császármorzsa Kornél konyhájából

Osztrák császármorzsa Kornél konyhájából
Osztrák császármorzsa Kornél konyhájából
13 perc / előkészület: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy osztrák szállodában tanította nekem egy német chef, persze mennyiségek nélkül, érzésre...

Az arányok, amiket leírtam nagyjából stimmelnek, ezek alapján azért el lehet otthon is készíteni...

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Kíváncsiságból érdemes elkészíteni a császármorzsa e verzióját, bár véleményem szerint a hazai, nálunk megszokott recept finomabb.

Almapürével kínálják, de mi adhatunk hozzá gyümölcs szörpöt, vagy lekvárt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a tejjel. Sűrű palacsintatészta állagot fogunk kapni. Adjunk hozzá mazsolát, majd üssük bele a három tojást. Kézi habverővel keverjük lazán össze, nem kell teljesen kikeverni a tésztát.
  2. Serpenyőbe dobjuk bele a vaj egyharmadát, majd közepes lángon hevítsük fel, és öntsük bele a tésztát. Műanyag vagy fa lapáttal tereljük a serpenyő hozzánk közelebbi részéhez a tésztát, mintha omlettet készítenénk. Ha már megszilárdult a tészta alja, tegyünk egy fedőt a serpenyőre. A lapáttal időnként emeljük meg a tészta alját, és nézzük meg, nehogy túlsüssük. Ha világos barna színű fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is ugyanígy.
  3. Ha kész, tegyük vágódeszkára a tésztát, és éles késsel vágjuk fel 3x3 cm-es kockákra. A serpenyőbe dobjuk bele a maradék vajat, adjuk hozzá a porcukrot, kissé karamellizáljuk. Majd a felkockázott tésztát tegyük vissza a serpenyőbe, forgassuk át néhányszor, amíg a cukor rápirul a kockákra és szép barnás színük lesz, állaguk pedig rugalmas.
  4. Végül öntsük a rumot a serpenyőbe, forgassuk át a kockákat, és tálaljuk azonnal. Tálaláskor porcukorral hintsük meg a tetejét.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 57 989
elküldve: 15
receptkönyvben: 250
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kaiserschmarrn, smarni, császármorzsa, osztrák smarni

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mercuska
Mercuska Sun, 2014-02-23 15:08

Ma készítettem ebédre, és rögtön háromszoros adaggal kezdtem, nehogy kevés legyen. :-) Nagyon finom, ízlett mindenkinek!
Köszönjük a receptet!

Zsuzsafa
Zsuzsafa Mon, 2014-01-27 14:51

Szia!

Tegnap ez volt a reggelink, szemeztem vele már egy ideje és nem bántam meg, hogy nekiálltam. Olyannyira, hogy vacsira is csináltam egy adagot, nem utoljára. Köszi a receptet.
Üdv.Zsuzsa

1410
finomliszt 15 dkg
tej 1 dl
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 ek
vaj 5 dkg
porcukor 1 púpozott ek
rum 0.4 dl
mazsola 0.5 marék