Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák sajtos nokedli dio konyhájából

Osztrák sajtos nokedli dio konyhájából
Osztrák sajtos nokedli dio konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem, aki megkóstolja ezt a tipikus osztrák ételt, azonnal megszereti. Nem volt ez így másképp velem sem, egy ausztriai síelésen ettem ilyet először gyerekkoromban, és felnőttként mindenképpen meg kellett tanulnom az otthoni elkészítését. A borongós téli esték kiváló megmentője!

hozzávalók / 4 adag

A nokedlihez

A pirított hagymához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A nokedli

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a borssal, majd a közepébe ütjük a tojásokat, nagyjából elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és csomómentesre keverjük.
  2. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Nokedliszaggatóval (egy nagyobb lyukú szűrő is megteszi) a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. 1-2 percig főzzük, míg a nokedli feljön a víz tetejére. Ezután kihalásszuk őket, és lecsepegtetjük.
  3. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, míg egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, melyet ezután a vajon elkezdjük olvasztani közepes lángon.
  4. Mikor a sajt teljesen olvadt, beleforgatjuk a nokedlit, és folyamatosan forgatva tovább sütjük, míg eléri a megfelelő állagot (lehet kissé nyúlós is, de van, aki a sajtot kicsit megpirulva szereti).

A pirított hagyma

  1. A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, vagy apró darabokra aprítjuk. Megszórjuk a liszttel.
  2. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítünk, és beledobjuk a hagymát, néha megforgatva pirulásig sütjük, majd papírtörlőre téve felitatjuk a felesleges olajat.

A tálalás

  1. Tálaláskor a nokedlit tányérokra szedjük, a tetejére rakunk a pirított hagymából és apróra vágott snidlingből.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 988
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

dio18

Mióta szakács: 2013.03.17.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Käsespätzle, nokedli sajttal, sajtos hagymás nokedli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1066
tojás 4 db
finomliszt 40 dkg
víz 2 dl
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
ementáli sajt 35 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
snidling 0 ízlés szerint