Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ötcsillagos lecsó O’ Brien konyhájából

Ötcsillagos lecsó O’ Brien konyhájából
Ötcsillagos lecsó O’ Brien konyhájából
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvenc nyári étke, akár bográcsban is.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Könnyebb száraz vörösbor pl. Kékfrankos, Kadarka illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mangalica szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és ezzel kibéleljük a lábos alját, majd öntünk rá 20 dkg kókuszolajat (zsírt).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, fontos a sok hagyma, mely krémesebb, szaftos állagot fog nyújtani a lecsónak.
  3. A szalonnát az olajjal felolvasztjuk, forrósítjuk, amikor a zsiradék már forró, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre, kissé krémes állapotúra főzzük, ezt követően hozzáadjuk füstölt pirospaprikaport, folyamatosan kevergetjük az egyenletes eloszlás érdekében.
  4. Beletesszük a felkockázott paradicsomot. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne kapjon oda az alja, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott burgonyát, passzírozott fokhagymát, borsot és jalapeno hot sauce-t ízlés szerint.
  5. Amikor a paradicsom folyamatos kevergetés mellett már jól megfőtt, sűrű krémes az állapota, ( ezt úgy tudjuk elérni, ha nem fedjük le főzés közben) ,majd utána teszem hozzá a végén a tetszés szerint vágott zöldpaprikát, ízlés szerint sózzuk.
  6. A zöldpaprikával együtt kb. még 20-25 percet főzzük, és kevergetjük, akkor az igazi, ha a paprika nem málló puha lesz, hanem megmarad egy pici, enyhe frissebb szilárdsága.
  7. Amikor a lecsó elkészült, a lábost hideg vízbe tesszük hűteni, hogy a forrási folyamatot mielőbb leállítsuk, így megakadályozzuk paprika továbbpuhulását. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 929
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

O'Brien

Mióta szakács: 2017.03.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

szalonnás lecsó, lecsó kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

724
paradicsom 2 kg
zöldpaprika 2 kg
fokhagyma 1 fej
vöröshagyma 1.6 kg
burgonya 0.5 kg
mangalica szalonna 35 dkg
parasztkolbász 35 dkg
kókuszzsír 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 6 teáskanál
4 teáskanál
chiliszósz 4 ek