Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ötfűszeres almás pite

Ötfűszeres almás pite
Ötfűszeres almás pite
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus almás pite újraértelmezése keleties beütéssel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, hozzáadjuk az apró kockára vágott vajat.
  2. Elmorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel.
  3. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába tekerve legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  5. A lereszelt almát elkeverjük a cukorral, állni hagyjuk 15 percet, majd egy tálba kinyomkodjuk a levét.
  6. Az almát száraz serpenyőbe tesszük, kínai ötfűszer-keverékkel ízesítjük és hozzáöntünk keveset az alma levéből és elkezdjük párolni.
  7. Az alma dinsztelése alatt folyamatosan adagolunk hozzá a levéből, így nem fog odaégni és szaftosabb marad.
  8. Ha az alma megpárolódott, akkor összeállítjuk a pitét.
  9. A tésztát a piteforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk.
  10. A tésztát belesimítjuk a formába, sütőpapírt terítünk rá, majd sütőbabbal megtöltjük.
  11. 175 fokos sütőben, 10 percig elősütjük.
  12. Az elsősütés után az almával megtöltjük a tésztát, a tetejét megszórjuk durvára tört dióval.
  13. 25 perc alatt készre sütjük.
  14. A sütés alatt elkészítjük a krémet: ehhez a mascarpone-t összekeverjük a narancs héjával és levével. Kevés porcukorral ízesítjük.
  15. A pitét a mascarpone habbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 626
elküldve: 3
receptkönyvben: 427
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

901
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
alma 7 közepes db
barna cukor 3 ek
kínai ötfűszer-keverék 0 ízlés szerint
dió 15 dkg
mascarpone 15 dkg
narancslé 2 evőkanál
narancshéj 0.5 narancsból nyert
porcukor 2 ek