Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Öthagyma-leves

Öthagyma-leves
Öthagyma-leves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, nagyon olcsó, nagyon finom! De a sóval csínján kell bánni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A héjuktól megtisztított, és megmosott hagymákat cikkekre vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és puhára főzzük.
  3. Kiemelünk belőle egy merőkanálnyi adagot, amit összeturmixolás után visszaöntünk a levesbe. Ezzel az eljárással önmagával sűrítettük.
  4. Hozzáadjuk a kéksajtot, majd takarékon addig főzzük, amíg az elolvad.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves, krémleves hagymából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

206
vöröshagyma 1 nagy db
lila hagyma 1 nagy db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 1 fej
fehér hagyma 1 nagy db
kéksajt 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l