Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ötletes lángos Gabimamitól

Ötletes lángos Gabimamitól
Ötletes lángos Gabimamitól
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt most még először készítettem el saját ötletem apaján. Ne csak a hagyományt őrizzem, kissé új köntösbe öltöztettem.

Nagyon finom lett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Jó tippként ajánlom, én így tettem, egy cipót nyújtottam ki, a többit olajos nejlon zacsikba kötöttem lazán, és hűtőben tárolom következő felhasználásig.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Krumplit meghámozzuk, vékonyra felkarikázzuk, majd vízzel megmossuk, s 6 dl enyhén sós vízben készre főzzük, közben a fokhagymát, vöröshagymát, megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük, majd félretesszük.  

  2. A liszteket egy mély tálba öntjük, kissé összekeverjük, majd közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a sót és cukrot. Majd a megfőtt krumpliról a vizet egy kis tálba szűrjük, és a tejföllel összekeverjük, ennek felét az élesztőre öntjük, 5 percet állni hagyjuk.                    

  3. A puhára főtt krumplit krumplitörővel pépesre törjük, majd ehhez hozzákeverjük a túrót, s a lisztre öntjük.

  4. Majd az összes hozzávalót s tejfölös lét beletesszük az olaj kivételével, jól összedolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, ezután az olajat is beledolgozzuk. 

  5. Jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három cipót formálunk belőle, egyesével kinyújtjuk 35x25 cm téglalapra.

  6. Éles késsel kockára szeleteljük.

  7. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a kockára vágott tésztát téglalapra kissé megnyújtjuk, és sütjük.

  8. Amikor mind kisütöttük, tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.:)                                                            


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 384
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós lángos, krumplilángos, burgonyás tejfölös lángos

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Sun, 2012-11-04 19:29

Szia! Én tudok olvasni, de a te helyesírási hibáidat nem is számolom.... Ha te azért teszed a fokhagymás lángosba az édesítőt, hogy édes legyen...ízlés dolga. Azért szokás egy pici cukrot tenni az élesztőhöz, hogy hamarabb felfusson, persze ha nem teszel bele, akkor is felfut, csak lassabban, ugyanis a gombáknak cukorra van szükségük a szaporodáshoz, ha nem kapnak, akkor a liszt keményítőjéből nyerik. De te természetesen úgy csinálod, ahogyan akarod, engem nem érdekel különösebben. Annak pedig, hogy ki hány éves, semmi köze a főzni tudáshoz, a kor nem érdem, csak állapot. Ennyi!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2012-11-05 20:13

Szia!
Nehari de az aki cukros és én aki legminimálisabban használok cukrot az nem feltétel,hogy az élesztőt is fel futtassam mert a tészta ugyan ugy mikor már össze van állítva megkel.
Én nem atért írtam a kort hanem, hogy nem mai gyerekként főzök és sütök.
De nem vitázom,mert sosem voltam olyan,aki vitába keveredjen.Amikor tudom a saját igazam,és itt téma lezárva részemről.

Sancho
Sancho Sat, 2012-11-17 11:35

Nahát, hogy mennyire tudatlanok egyesek! Főleg, hogy még receptjük sincs fenn. Szerintem ez egy eredeti lángos, nem szoktam én sem mindig a hagyományos útvonalat követni! Ez el lesz készítve, még ma, vacsorára.

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2012-10-30 15:11

Ember!!! A cukrot azért szokás a kelt tésztába tenni, hogy az élesztőgombák gyorsabban beinduljanak. Ezt az édesítőszer nem oldja meg. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy rohadt nagy álszenteskedés lenne a lángosba, ami ugyebár 80% szénhidrát + 20% olaj édesítőt tenni. De persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja....

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-10-31 22:49

Zsuzsi!
Válaszom annyi ha olvasni tudsz látnod kelett volna a cukor felvan tüntetve. De én csak édesítőt használok és nincs gondom vele. S ha nem tetszik nem kell nézni a recepteket.Nem állszenteskedés ,de én nem ma kezdtem a sütést főzést.
Előfordul te még sehol nem voltál,s annak ellenére,hogy nem szakmám elmondhatom,hogy nagyon nagy sikerei vannak ételeimnek,és minden nemű tészta félének is.
Azt viszont nagyon jegyezd meg! Ahány ország,ahány Város,Megye, Község,Falu,és ház annyi szokás!

1026
finomliszt 60 dkg
kukoricaliszt 40 dkg
élesztő 5 dkg
burgonya 4 közepes db
tehéntúró 20 dkg
tejföl 3 ek
4 dkg
cukor 1 késhegynyi
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 8 gerezd
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 150 g
sajt 25 dkg