Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ötszínű csokoládémousse-torta

Ötszínű csokoládémousse-torta
Ötszínű csokoládémousse-torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerás kikevergetni a színeket, de biztosan nagy sikert arat majd ez a csinos színátmenetes torta, ezért megéri :) Egy jó, grammra pontos konyhamérleg elengedhetetlen hozzá!

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Mousse

Trüffel a tetejére (opcionális)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, kakaót, szódabikarbónát, sütőport, sót.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat: tojást, tejet, kávét, olajat, vaníliakivonatot. Homogénre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a száraz összetevőket a folyékony összetevőkhöz, és simára keverjük.
  4. Egy kivajazott tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. fél óra)
  5. Ha megsült, kivesszük a formából és félretesszük hűlni. A formát mossuk el, később még szükség lesz rá.

Mousse

  1. A zselatint hozzáadjuk a vízhez, és hagyjuk picit megdagadni.
  2. Öt kisebb (pl. müzlis) tálat veszünk elő, ezekben fogjuk a színárnyalatokat külön kikeverni. A továbbiakban számokkal jelölöm a tálakat, az 1-től 5-ig, világostól a sötétig.
  3. Összetördeljük a csokoládékat, és a tálakba porciózzuk a következőképpen: 1. 100 g fehér 2. 80 g fehér + 10 g ét 3. 65 g fehér + 25 g ét 4. 45 g fehér + 45 g ét 5. 50 g ét + 1 ek kakaópor
  4. Felforraljuk a főzőtejszínt, és egy kancsóba vagy kiöntővel rendelkező edénybe töltjük, hogy könnyebb legyen porciózni.
  5. A csokira öntjük a forró tejszínt a következők szerint: 1. 80 g 2.65 g 3. 65 g 4. 65 g 5. 45 g Addig kevergetjük, míg a csoki elolvad a tálkákban. Ha kell, pár másodpercre mikróba lehet rakni, hogy az olvadást elősegítsük. Nagyon vigyázzunk, mert a csoki nagyon könnyen megég!
  6. A zselatint nagyon kis lángra a tűzhelyre tesszük, és állandó kevergetés mellett hagyjuk felolvadni.
  7. A tálkákba adagoljuk a zselatint is a következők szerint: 1. 3 tk 2. 2 tk 3. 2 tk 4. 2 tk 5. 1 tk Ha még maradna, azt egyenlően elosztogatjuk. Fontos, hogy a csoki meleg legyen, amikor a zselatin belekerül. Homogénre keverjük.
  8. Felverjük a habtejszínt, majd a tálkákba adagoljuk a következők szerint: 1. 120 g 2. 100 g 3. 95 g 4. 75 g 5. 60 g Óvatosan elkeverjük a habot a csokiban, míg homogén lesz.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztát visszatesszük a tortaformába. Ha nagyon púpos lenne, egyenesre vágjuk a tetejét előtte.
  2. Ráöntjük a mousse-okat a tésztára, először az 1-est, majd a többit sorban, mindig az előző közepébe. Így kapjuk meg az erre a tortára jellemző koncentrikus köröket. Ha szeretnénk még kicsit díszíteni, egy hurkapálcával húzzunk vonalakat a mousse-ban kívülről a közepe felé. Minden vonal után töröljük meg a pálcát. Tegyük a tortát a hűtőbe, míg a mousse megdermed.
  3. Mielőtt a formát eltávolítanánk a tortáról, egy vizes késsel válasszuk el a mousse szélét a formától!

Trüffel a torta tetejére (opcionális)

  1. A vajat, tejszínt, cukrot éppen csak összeforraljuk, és az összetördelt csokira öntjük. Keverjük, amíg a csoki elolvad.
  2. Tegyük hűtőbe, míg formázhatóra dermed. Ha túl sokáig hagyjuk, túl kemény lesz.
  3. Tegyük habzsákba, és tetszés szerinti véggel (én csillagot használtam) csináljunk kis kupackákat sütőpapírra. Tegyük vissza a hűtőbe, míg teljesen megkeményedik.
  4. Tálalás előtt díszítsük vele a kész tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 699
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Asszonyka

Mióta szakács: 2018.02.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

730
finomliszt 190 g
cukor 300 g
cukrozatlan kakaópor 80 g
szódabikarbóna 10 g
sütőpor 1 tk
5 g
tojás 2 db
tej 240 ml
feketekávé 160 ml
kókuszolaj 120 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
habtejszín 450 g
főzőtejszín 320 g
étcsokoládé 130 g
fehér csokoládé 290 g
zselatin 25 g
víz 50 ml
cukrozatlan kakaópor 1 ek
étcsokoládé 120 g
vaj 60 g
habtejszín 45 ml
cukor 2 ek