Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óvári borda- Óvári szelet 2.

Óvári borda- Óvári szelet 2.
Óvári borda- Óvári szelet 2.
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét tájékán a maradék sonka felfrissítésére kiváló recept, vendégváráskor sem elhanyagolható: előre elkészíthető, a társaság érkezésekor csak sütőbe kell tenni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csirkemellszeletből is finom. Sokféle köret illik hozzá: krumplipüré, párolt rizs stb., én salátával tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karaj filét fél centi vastagságúra szeleteljük, klopfolni nem szükséges.
  2. Elkészítjük a gombaragut: az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, a szeletelt fokhagymát, majd végül a felaprított gombát is hozzáadjuk.
  3. 10-15 percig kis lángon pirítjuk a ragut, közben fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal.
  4. Ha elkészült, kiszedjük a serpenyőből, és a maradék olajon a fűszerkeverékes lisztben megforgatott hússzeleteket elősütjük.
  5. Egy kevés olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a hússzeleteket, sonkaszeleteket, a gombás ragut elosztva -egymás tetejére.
  6. A végén egy-egy vékony sajttal beborítjuk a szeleteket.
  7. Sütőben közepes lángon kb. 20 percig pirítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 574
elküldve: 3
receptkönyvben: 274
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-sonkás-sajtos sertéskaraj sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

687
sertés rövidkaraj 80 dkg
sonka 16 dkg
trappista sajt 16 dkg
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
magyaros fűszerkeverék 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint