Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óvári sertésborda Katharosz konyhájából

Óvári sertésborda Katharosz konyhájából
Óvári sertésborda Katharosz konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy nagyon régi kedvenc étel, habár az idejét sem tudnám megmondani, mikor készítettem utoljára. A napokban viszont eszembe jutott, a családom nagy örömére. Csak ajánlani tudom az elkészítését, mivel nagyon egyszerű.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tipp: a visszamaradt pecsenyeszaftban elkészíthetjük hozzá köretnek a burgonyát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük (nem túl vékonyra), széleit néhány helyen bevagdossuk, besózzuk, majd beáztatjuk a tejbe minimum 1 napra, de ha kettő, az sem baj, sőt, még finomabb lesz a hús.
  2. A finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott és felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel, majd puhára pároljuk, és a zsírjára sütjük.
  3. A tejből kiemeljük a karaj szeleteket, és papírtörlőn leitatjuk a nedvességet róla. Ezután frissen őrölt borssal megszórjuk mindkét oldalán, kicsit állni hagyjuk.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk 5 dkg vajat és egy kevés olajat, a hússzeleteket lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla, majd oldalanként 2-2 percig sütjük.
  5. Az elősütött szeleteket átemeljük egy tűzálló tálba, mindegyikre teszünk egy darabka fagyos vajat, és egy rövid időre letakarjuk alufóliával.
  6. Ezután a szeleteken elosztjuk a gombát, betakarjuk a sonkával, majd a sajttal.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15-20 percre, amíg a sajt ráolvad, vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húst!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 25 207
elküldve: 4
receptkönyvben: 249
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

óvári sertéskaraj, sajtos-sonkás-gombás sertéskaraj, sült óvári sertésborda, gombás-sonkás-sajtos sertéskaraj csőben sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1324
sertés rövidkaraj 70 dkg
tej 3 dl
gomba 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
sonka 15 dkg
trappista sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl