Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oxfordi húspogácsa

Oxfordi húspogácsa
Oxfordi húspogácsa
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (107)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fotót este csinálta a nagyobbik fiam, sajnos nem sikerült valami jól. Azt viszont garantálom, hogy nagyon finom.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.
  2. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük.
  3. A húst összegyúrjuk a krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal.
  4. 10 db gombócot készítünk, majd baconszalonnába göngyöljük őket.
  5. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a húsgombócokat.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
  7. Krumplipürével tálaljuk. 
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 228 628
elküldve: 184
receptkönyvben: 6 242
elkészítve: 283/397
Facebookon megjelent: 2

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

burgonyás fasírt, krumplis fasírt baconnal, burgonyás húspogácsák baconnal

Hozzászólások (107)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boróka és Dani
Boróka és Dani Sat, 2017-04-22 17:07

Eléggé finnyás gyerekeim vannak, de a kicsi betolt belőle rögtön 2 darabot, nagy adag krumplipürével.
Nagyon finom, az illata is isteni, és bár kicsit szkeptikus voltam a visszafogott fűszerezés miatt, be kellett látnom, semmi nem hiányzott belőle. Igaz, én csentem bele fokhagymát.

nancyangel
nancyangel Mon, 2016-08-08 10:32

Első falat után áldották nevem, azt a bókot kaptam, hogy az eddigi legfinomabb (bécsi) éttermi eledelre hasonlít!

manyecskaa
manyecskaa Tue, 2016-06-21 06:23

Én már rendszeresen készítem, nagyon finom, és az egész család imádja.. nagyon jó vendég váró kaja.

Petibaba
Petibaba Sun, 2015-05-03 10:43

Tényleg nagyon finom, most lett kész, az illata is mennyei, és az íze is!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:05

Igen, ez frissen nagyon jó. Viszont pár óra múlva -én sajnos leöntöttem róla a zsírt-, megkeményedett. Ettől függetlenül jó kis recept, majd kísérletezem tovább.

halladarr
halladarr Sat, 2014-04-26 18:22

Meg jegyezném,hogy a Bacon és a szalonna között különbség van,és olyan,hogy baconszalonna NINCS!!!!

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Thu, 2017-05-25 15:56

Igen mert a Bacon már magába a szalonna, hülye az elnevezés! Mert ha lefordítjuk,akkor szalonna szalonna helyesen♥

Muci
Muci / Muci Thu, 2013-11-28 18:34

Kedves Zúza !
Jó, hogy szólsz. Természetesen 60 dkg a hús mennyisége. Valószínűleg a Nosalty nagy átalakulása során csúszott be a hiba, de megpróbálom javítani.
Üdv.: Muci

aleysa
aleysa Sun, 2013-05-19 21:46

Nagyon jó recept! Már többször elkészítettem, és mindenki nagyon dicsérte! Igazi vendégváró étel, mert el lehet akár előtte való nap is készíteni, és akkor már csak ki kell sütni másnap. :)

Corra
Corra Mon, 2012-12-31 11:02

Nem számítok kezdőnek a konyhában, de valahogy a húspogácsáim soha nem úgy sikerültek, mint édesanyáméi, általában kemények lettek, nem könnyűek. Ebben a receptben nekem a legnagyobb újítás a krumpli használata áztatott péksütemény helyett, és a szolid fűszerezés. Igen, nem elírtam, rá kellett jönnöm, hogy ategyünk még bele fokhagymát, paprikát, majorannát, köményt, stb. hozzáállásom többet rontott a helyzeten, mint javított, ez az egyszerű fűszerezés sokkal jobban bejön. Persze a füstölt bacon úgyis ad egy csavart az ízeknek.

Én egyben sütöttem meg, a tetejére borítva a bacon szeleteket, és kiváló lett az eredmény, máskor is így fogom csinálni. Köszönet a receptért!

Sisi
Sisi / Sisi Fri, 2012-11-09 14:48

Isteni finom, elsőre is sikerült, és biztos nem utoljára sütöm:) A fasírtokat eddig azért nem szerettem mert olajban kell sütni, jó végre fasírtot úgy enni, hogy nem zsíros :)
Én is tettem bele fokhagymát,mennyei :)

falcsy
falcsy / falcsy Sun, 2012-09-09 13:48

Kedves Muci!
A férjem családja volt nálunk vendégségben a hétvégén. A mai ebédre ezt készítettem nekik, velük együtt én is le voltam nyűgözve. Ebéd után árultam el a családnak, hogy ezt a finom fogást ma készítettem el először. Elmosolyodva csak ennyit mondtak, " köszönjük, hogy mi lehettünk a kísérleti nyulak".....
Szóval nagyon hálásak vagyunk a finom receptért, köszönjük!!!!!

Muci
Muci / Muci Sun, 2012-09-09 16:24

Kedves "falcsy "!
Nagyon örülök, hogy a " kisérleti nyulak" sem csalódtak !
Üdv.: Muci

sonce85
Sonce / sonce85 Fri, 2012-06-22 16:45

hm...nagyon finom!!második alkalommal paprikával töltött olivabogyót nyomtam a közepébe,nagyon-nagyon finom úgy is.Azóta már a nővérem is megsütötte,a barátnője is...:-)
Ismét köszi ezeket a szuper recepteket.

Zsifkovics Erzsébet
Zsifkovics Erzsébet Thu, 2012-05-31 12:40

Én már többször elkészíttetem,de mint a pogácsákat állítva raktam a sütőtálba és tetejüket is bevagdaltam. Nagyon kiadós és laktató.

nagymarti
nagymarti Fri, 2012-04-20 17:52

Nagyon finom, én feltuningoltam egy kis reszelt sajttal mielőtt kivettem a sütőből megszórtam sajttal és még hagytam néhány percet sülni, isteni volt.köszi

Kadika
Kadika Fri, 2012-03-09 20:02

Épp most sül, az illata isteni, szerintem finom lesz! :)

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-03-10 16:28

Szia Kadika !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy finomnak találtad.
Üdv.: Muci

EperUK
EperUK / EperUK Sun, 2011-11-27 19:05

Ma ez volt vacsira. Sokadszorra keszitettem, de megunhatatlan. Ma is finit ettunk, koszi a receptet!
Udv: Saci

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-11-28 17:56

Szia Saci !
Örülök, hogy ennyire bevált ez a recept .
Üdv.: Muci

pomegranate
pomegranate Thu, 2012-02-23 12:54

Kedves Muci,
nagyon szeretem a receptjeidet! Tegnap a fentit készítettem, nagyon fincsi lett!
Köszönöm!

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-02-24 18:05

Kedves "pomegrante " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett ,annak meg mégjobban, hogy szereted a receptjeimet.
Üdv.: Muci

bjudo
bjudo Thu, 2011-11-24 21:38

Egyszerű, gyors és ráadásul nagyon finom! Nálunk sikert aratott :D köszönet érte

tundic
tundic Tue, 2011-11-15 22:41

Ezt már nagyon sokszor megcsináltam.Nagyon-nagyon finom.

Cicmic
Cicmic Wed, 2011-10-26 17:31

Kedves Muci!
Elkészítés közben meglepődtem, hogy hol a pirospaprika belőle, mivel azzal szoktam meg a fasírtot, de végül nem is hiányzott belőle. Krumplipürével, ubival nagyon-nagyon finom lett! Családi recepttárba mentve.

Muci
Muci / Muci Thu, 2011-10-27 17:05

Kedves Cicmic !
Ez az oxfordi húspogácsa azért elég sok mindenben külömbözik a fasírttól. Örülök, hogy végül jól sikerült és ízlett.
Üdv.: Muci

Cicmic
Cicmic Thu, 2011-10-27 23:09

A mi fasírtunkat, nyammm-nyammm, nem cserélném el az angol változatra, mindazonáltal tényleg nagyon finom és kellenek más ízek is, amelyek eltérnek a megszokottól. Az lenne a furcsa, ha elrontanék valamilyen ételt, mivel eddig még semmit se kellett kidobni, a siker most is garantált volt, hiszen jó volt a recept és én csak követtem. Remélem sok-sok recept kerül még az oldaladra, sok erőt és jó egészséget kívánok a receptek feltöltéséhez és a főzéshez egyaránt, Cicmic

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-10-12 16:58

kedves Muci!
Tegnap ez volt a vacsink,nagyon egyszerű elkészíteni,és nagyon finom is,párom elég válogatós,de ő is nagyon megdicsérte!Én tettem bele egy kis majoránnát is,nem rontotta el:D
Köszi a receptet,üdv.:Zsuzsi

557
darált sertéshús 60 dkg
burgonya 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
1 tk
bors 2 kávéskanál
bacon 10 szelet
napraforgó olaj 3 ek