Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzcomb vadas ragu módra

Őzcomb vadas ragu módra
Őzcomb vadas ragu módra
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és imádja a család.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek burgonyakrokett vagy tészta illik mellé.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldséget és a hagymát összevágjuk. Olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, borsot, sót, babérlevelet és készre pároljuk.
  2. Míg a vadasalap párolódik, addig kockára vágjuk az őzcombot, majd olajon addig pároljuk, míg a vizet el nem főtte.
  3. Amikor a zsírjára pirult hozzáadjuk a leturmixolt vadast, és puhára pároljuk.
  4. Tejfölből, mustárból liszttel habarást csinálunk, a húsra öntjük és jól összeforraljuk.
  5. Ízesíthetjük: cukorral, borssal és citrommal.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 44 451
elküldve: 14
receptkönyvben: 329
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: -

szakács

zotyko

Mióta szakács: 2009.10.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Henrietta1983
Henrietta1983 Sat, 2012-07-28 13:24

Kedves Zotyko!

Elkészítettem, nagyon finom lett. Bár az 1 fej fokhagymát mérsékeltem 2 gerezdre és cukrot nem tettem bele.

üdv, Henrietta

mackomama
mackomama Sat, 2011-12-24 04:14

Isteni lett!!! Kezdő főzőcskéző (különösen vad étele terén) vagyok és nagyon megijedtem, hogy mit is kezdjek az ölembe pottyant őzcombbal. De amint megtaláltam ezt a receptet, nagyon megörültem. Ma éjszaka készíttem el és 24-én tálalom a nagycsaládomnak a libasült, libaleves és flódni mellett. Szerintem semmi nem marad belőle és még 10 újjukat is nyalogatni fogják. :))

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Sun, 2010-02-14 03:57

Szia!
Biztosan el fogom készíteni, mert egyszerű recept és szeretjük is a vadast, de megfogott az az 1 fej fokhagyma, ez nem elírás? Nekem nagyon soknak tűnik.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-11 20:57

A hétvégén kipróbáltam ezt a receptet. Szarvasból készítettem, nagyon pöpec lett! :) Érdemes kipróbálni ezt a receptet!

683
őzcomb 1.2 kg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 1 fej
bors 1 csipet
babérlevél 4 db
tejföl 2 dl
mustár 2 ek
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 6 ek
citrom 1 db
finomliszt 1 evőkanál