Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerinc áfonyaszósszal

Őzgerinc áfonyaszósszal
Őzgerinc áfonyaszósszal
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újra előkerült a 10 kg-os szakácskönyvem: A főzés nagy enciklopédiája. Ebben találtam ezt a receptet eredetileg vaddisznóhúsból. Én ezt most őzből készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyakrokett illik hozzá és egy pohár minőségi félédes vörösbor pl: Egri Merlot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a finomra vágott zöldfűszerekben megforgatjuk.
  2. Felhevítjük a zsírt, és hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
  3. Előmelegített tálra tesszük, és melegen tartjuk.
  4. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, a hús után visszamaradó zsiradékban megdinszteljük.
  5. Hozzáöntjük a bort, felforraljuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  6. Hozzáadjuk az áfonyazselét a tejfölt és jól átforraljuk.
  7. Keveset a húsra öntünk, a többit tálkában kínáljuk mellé.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 508
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

őzsült áfonyaszósszal, őzgerinc vörösboros-áfonyás szósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Thu, 2010-05-27 20:13

Szia Bogi ! Nagyon csábítóan néz ki ez az étel, csak azt nem tudom, hogy a tejföl hová kerül ? És nem kell pácolni a hüst? A vadhúsokat ajánlatos pácolni, hogy puhuljanak/érjenek kicsit ???!!! Neked puha lett ennyi kis sütés után ? Belül nem maradt nyers? Áfonyazselét hol lehet szerezni? Még áfonya dzsemmel találkoztam már, de zselével még nem nagyon ! előre is köszi a válaszod, üdv era

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-05-27 21:35

Huh..Pedig annyiszor átnéztem hogy nem felejtettem-e ki valamit.Olyan jó hogy ilyen figyelmes vagy.Már javítottam a tejfölt.Nos én nem pácoltam,de való igaz jó hogyha egy éjszakán át pácolva van a vadhús.Igen ez így jól megpuhult és nem maradt nyers.Próbáltam vékonyan szeletelni.Annyi a titka hogy frissen kell fogyasztani vagy melegen tartani.A szakácskönyv is ezt ajánlja.Amikor kihűl megkeményedhet.Az áfonyazselé természetesen áfonyadzsem lehet,ez egyébként zselés állagú volt amit használtam.(penny)Remélem kimerítő választ tudtam adni ha nem írj...Ha van őzed próbáld ki nagyon fincsi.Üdv:Bogi

581
őzgerinc 80 dkg
vörösbor 250 ml
tejföl 300 g
áfonyadzsem 5 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej