Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerinc sportszelettel

Őzgerinc sportszelettel
Őzgerinc sportszelettel
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám és nagymamám receptje alapján csináltam, de csak azokkal az összetevőkkel, amiket  a legjobban szeretek :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Belevalónak használható kandírozott gyümölcs, mazsola, stb is. Mindenki, ahogy szereti.:) Desszertként is finom, de talán teához, reggelire, tízóraira, uzsonnára még tökéletesebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra kockázzuk a csokit, és félbevágjuk, vagy negyedeljük a meggyszemeket.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadjuk a hat tojás sárgáját, a hat kanál cukrot és az öt kanál lisztet.
  3. Az apróra vágott csokit és a meggyet beleforgatjuk egy kanál lisztbe - hogy ne süllyedjen le majd a tészta aljára - és lazán a masszához keverjük.
  4. Az összekevert tésztát őzgerinc-formába öntjük. (Ha fém, akkor előtte kivajazzuk, kilisztezzük.)
  5. Előmelegített sütőben - az idő formától is függ - sütjük, amíg a teteje szépen megpirul, és a tűpróbát is kiállja. :)
  6. Kicsit hűlni hagyjuk, kiborítjuk, és alig langyosan vagy hidegen szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 907
elküldve: 3
receptkönyvben: 194
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarka

Mióta szakács: 2009.09.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őzgerinc, püspökkenyér, gyümölcskenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Klarka
Klarka / Klarka Sat, 2011-02-12 15:09

Szia. Nem kell bele, mert a habbá vert tojásfehérje megemeli, és elvileg úgy is marad, mint a piskótánál. (Bár őszinte leszek, nekem a piskóta eddig csak egyszer nem esett össze, az őzgerinc viszont mindig magas maradt.:))

boboka89
boboka89 Thu, 2011-02-10 19:29

Megcsináltam és nagyon szépen feljött kisült,
de mire kivettem összeesett, nem kellett vna bele sütőpor??

339
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
meggybefőtt 15 dkg
csokoládé 5 dkg