Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerinc vele sült burgonyával

Őzgerinc vele sült burgonyával
Őzgerinc vele sült burgonyával
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jólesik, amikor ritka remek alapanyaggal ajándékoznak meg, amiből ilyen finomságot készíthetek.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Áfonyadzsemmel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontos őzgerincről éles késsel lefejtjük a hártyát.
  2. Az olajat egy mélyebb tálba öntjük, hozzákeverjük a mustárt, magvas fűszereket, kakukkfüvet, apróra tépkedett babérlevelet.
  3. A hús minden oldalát beleforgatjuk a pácba, ezután vastag nejlon zacskóba helyezzük, ráöntjük a maradék pácot. A felesleges levegőt kinyomjuk a zacskóból, és lezárjuk. Nagyobb ételdobozba fektetjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A zacskót négy napon keresztül, reggel és este összerázzuk, ellenkező oldalára fordítva tesszük vissza a hűtőbe.
  5. Négy nap elteltével az őzgerincet a pácból kivesszük, megsózzuk.
  6. Megfelelő nagyságú tepsibe helyezzük, ráöntünk 1,5 dl páclevet és az 1 dl vörösbort.
  7. Mellé helyezzük az alaposan megmosott, egészben hagyott héjas burgonyát.
  8. Előmelegített sütőbe (160 C-on) a középső rácsra toljuk, és levével gyakran locsolgatva készre sütjük.
  9. A sütőből kivéve alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük, azután tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 47 267
elküldve: 13
receptkönyvben: 126
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pácolt őzgerinc, őzgerinc tepsiben sült krumplival, pácolt őzhús burgonyával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

952
őzgerinc 1.8 kg
napraforgó olaj 3 dl
babérlevél 3 db
borókabogyó 4 db
szegfűszeg 2 db
szegfűbors 2 csipet
kakukkfű 2 csipet
mustár 2 ek
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
burgonya 1.5 kg
áfonyadzsem 6 ek