Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerincben sült csokis-diós süti

Őzgerincben sült csokis-diós süti
Őzgerincben sült csokis-diós süti
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapja a gyümölcskenyér, amit kicsit száraznak találtam önmagában, legalábbis átlagban elég hamar kiszárad. A muffin tésztából kiindulva gondoltam arra, hogy adok hozzá egy kevés olajat, amitől a tészta kicsit lágyabb lett, és több nap alatt sem szárad ki. A tésztához szerintem bármilyen más aszalt gyümölcs akár füge vagy mazsola, aszalt vörösáfonya/meggy is jó lehet, vagy akár friss gyümölccsel is készíthető.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 db tojásfehérjét kemény habbá verünk, 1 tojásfehérjét félreteszünk, ebből lesz a narancsos máz majd a későbbiekben.
  2. 5 db tojássárgáját, 8 evőkanál cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük még pár percig, majd ezt követően mehet bele a többi hozzávaló, először a 8 ek. tejet keverjük bele, majd a csomag sütőpor, a kakaó, liszt és a kevés fahéj. Majd beletesszük a diót, a fél tábla csokit apróra vágva és a birsalmasajtot, majd a végén hozzátesszük a tojáshabot is.
  3. A keverék 3 őzgerinc formához elegendő, a formákat kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és kilisztezzük, és közepes hőfokon előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Egy lábasba vizet teszünk, majd ha forr, a gőz felett egy másik lábasban megolvasztjuk a tortabevonót, és a kész süteményt bevonjuk vele.
  5. A megmaradt tojásfehérjéből a porcukorral sűrű cukormázat készítünk, hozzáadunk egy kis kávéskanálnyi narancs aromát, habzsákba vagy nyomó formába tesszük, és ezzel díszítjük végül a süteményt, illetve tehetünk rá még félbe vágott dióbelet.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 208
elküldve: 5
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hamis gyümölcskenyér, diós őzgerinc sütemény, nagyon csokis kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

469
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 4 db
finomliszt 10 evőkanál
cukor 8 ek
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
instant kakaópor 3 ek
birsalmasajt 10 dkg
dió 2 marék
tejcsokoládé 5 dkg
fahéj 1 késhegynyi
tej 8 ek
napraforgó olaj 1 dl
narancsaroma 5 ml
tojásfehérje 1 db
tortabevonó 100 g
porcukor 2 ek