Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerinces sajtos csirke

Őzgerinces sajtos csirke
Őzgerinces sajtos csirke
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bátyám barátnője hintette el nekem ezt a receptet, és nagyon megtetszett, az egész családnak nagyon ízlik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk apró kockákra, vagy daráljuk le.
  2. A tejfölt, a lisztet, a tojásokat a fűszerekkel keverjük jól össze.
  3. Adjuk hozzá a masszához a csirkemellet.
  4. A formákat kenjük ki vajjal, majd fektessük beléjük a szalonnacsíkokat.
  5. Öntsük bele a formákba a csirkés masszát, majd a szallonnák kilógó végeit hajtsuk vissza a masszára.
  6. Kenjuk meg egy kevés tejföllel a masszát, majd szórjuk rá reszelt sajtot.
  7. Előmelegített sütőbenvkészre sütjük. Én alufólia alatt sütöttem, és csak az utolsó 5-10 percben vettem le róla a fóliát, hogy a sajt is szépen rápiruljon.
  8. Ha megsült, várjuk meg míg kihűl, szeleteljük fel, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 095
elküldve: 4
receptkönyvben: 299
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

bazsizeg

Mióta szakács: 2011.12.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös csirke őzgerincformában, baconnal sült csirke, tejfölös csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Tue, 2012-04-17 15:49

Szia "bazsizeg"!
Köszi a receptet, ki fogom próbálni, mivel szeretek új ízekkel kísérletezni, egy
kérdésem lenne, hogy az őzgerinc aljára nem elég a szalonna, még előtte ki is
kell vajazni, nem lesz túl zsíros?
Üdv.további szép napot: Adél

537
csirkemell filé 100 dkg
tejföl 5 ek
finomliszt 4 evőkanál
tojás 3 db
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
bacon 20 dkg
vaj 1 ek