Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzhús bográcsban

Őzhús bográcsban
Őzhús bográcsban
215 perc / előkészület: 15 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Falunap volt nálunk és párom kitalálta, hogy főzzünk ez alkalomból valami finomat, de nem megszokottat. Így összedugtuk fejünket és mindegyikünk kitalálta, hogy mi lenne a legmegfelelőbb hozzávaló az ételhez. Az újdonságunk természetesen minden családtagnak ízlett és egyik legfőbb kritikusom, édesapám is megdicsért bennünket.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Sajnos ez drága étel, de akinek van vadászismerőse, ő egy kicsit könnyebb helyzetben van. Természetesen ajánlom ezt az ételt mindazoknak, akik mernek újakat kipróbálni, így első főzés (kipróbálás) után is, hisz párom is mondta: "Legyünk bátrak!" wink

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karikákra vágott hagymát zsíron megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával.
  2. A felkockázott húst belerakjuk, ízlés szerint fűszerezzük (ilyenkor még a borókabogyót nem tesszük bele). Ha szükséges, vízzel felöntjük, hogy az étel ne égjen oda.
  3. Gyakori kevergetés mellett félpuhára főzzük, majd amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a lecsóalapot és a mexikói zöldségmixet. Ilyenkor beleszórjuk a borókabogyót is.
  4. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, beleöntjük a bort, kb. még 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és tálaljuk (természetesen ízlés szerinti puhaságúra főzzük a húst, hisz ízlések és pofonok különböznek).
  5. (Vizet a főzés alatt fokozatosan öntünk alá.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 059
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mexikói magyaros bográcsban, őzhús bográcsban készítve, bográcsos őz, mexikói ízesítésű őz bográcsban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

456
vöröshagyma 6 közepes fej
őzhús 2.5 kg
mexikói keverék 50 dkg
lecsó 40 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
borókabogyó 10 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
sertészsír 3 ek
félédes vörösbor 4 dl
csípős paprikakrém 3 kávéskanál
víz 1.5 l