Őzpörkölt burgonyakrokettel recept

Őzpörkölt burgonyakrokettel
Őzpörkölt burgonyakrokettel
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a télen vásároltam az őzhúst, amiről szépen meg is feledkeztem. A napokban kerestem valamit a mélyhűtőben, és közben az őzhúst is megtaláltam. Velem jött, nehogy megint a feledés homályába vesszen. A hűtőben egy nap alatt felengedett, és másnap ez lett belőle, a mi nagy örömünkre.

hozzávalók / 4 adag

Pörkölthöz

Kroketthez

ajánlat

A maradék száraz vörösbor jól illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros őzpörkölt, őzpörkölt krokettel, vadpörkölt burgonyakrokettel
Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölthöz

  1. A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felkockázzuk 2 cm-es darabokra. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk. A borókabogyókat a kés lapjával nyomjuk szét.
  2. A szalonnát vágjuk apró kockára, és a zsírban süssük ki, majd dobjuk rá a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, sárgarépát, paprikát, és dinszteljük meg.
  3. Ezután adjuk hozzá a húst, a fűszereket és a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, és pároljuk a hús kifehéredéséig. Ha elfőtte a levét megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vörösborral, és a hús puhulásáig lassú tűzön főzzük.
  4. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, elkeverjük benne a szederlekvárt, és tálaljuk.

Kroketthez

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és még melegen összetörjük.
  2. Ha kihűlt, a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk.
  3. Lisztezett felületen 2 cm vastag hengereket sodrunk belőle, amiket 5 cm hosszúságúra daraboljuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 38 339
elküldve: 13
receptkönyvben: 66
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1061