Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzpörkölt Papillon konyhájából

Őzpörkölt  Papillon konyhájából
Őzpörkölt  Papillon konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki csinálja valahogy a pörköltet. Én így...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk, a zöldségeket is, zárható edénybe tesszük őket. Megszórjuk a szemes borssal, bogyókkal, babérlevéllel. Megöntözzük némi olajjal és 2-3 dl borral. Összeforgatjuk, és behűtjük másnapig.
  2. Egy hagymát felaprítunk, kevés olajon megfuttatjuk, fűszerpaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a húst (ha sikerül, a páclé nélkül), sózzuk, megpörköljük, ráöntjük a páclevet és készre főzzük. Időről időre kóstolgatjuk, szükség esetén sóval-borssal, borral ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 26 170
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

őzhús pörkölt, vadpörkölt, pörkölt őzhúsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

445
őzhús 1 kg
sárgarépa 1 közepes db
petrezselyem 1 szál
vöröshagyma 3 közepes db
négyszínű bors 1 teáskanál
borókabogyó 7 db
szegfűbors 1 teáskanál
babérlevél 7 db
félszáraz rosé 5 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint