Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzraguleves burgonyagombóccal

Őzraguleves burgonyagombóccal
Őzraguleves burgonyagombóccal
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom leves még hiányzott a gyűjteményemből, sajnos a vadhús nem olcsó mulatság, de néha érdemes áldozni rá!

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Burgonyagombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Leveshez

  1. Az olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, ezután kevergetve átforgatjuk, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
  2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és puhulásig főzzük.
  3. Ha már elég puhának tűnik, belerakjuk az egyforma kockára vágott zöldségeket, a gomba és a borsó kivételével, kicsit összefőzzük, majd felöntjük kellő mennyiségű vízzel, felforraljuk.
  4. Végül hozzáadjuk a kockára vágott gombát, fűszerezzük tárkonnyal, sóval, borssal, és teljesen puhára főzzük. A vége felé mehet bele a zöldborsó is.
  5. Közben simára keverjük a lisztet, tejfölt, tejszínt, majd egy merőkanál levessel hőkiegyenlítést végzünk, ezután behabarjuk vele a levest, jól kiforraljuk. A citromlével és a fűszerekkel beállítjuk az ízét.
  6. A kifőtt gombócokkal tálaljuk ezt a finom levest.

Burgonyagombóchoz

  1. A gombóchoz való anyagokat összedolgozzuk, a lisztet szükség szerint adagoljuk hozzá, majd lisztes kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk belőle. Ezután sós forrásban lévő vízben kifőzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 535
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

vadraguleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

731
őzcomb 40 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
gomba 25 dkg
zöldborsó 20 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
tejföl 1 dl
főzőtejszín 1.5 dl
finomliszt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek
őrölt fűszerkömény 1 csipet
víz 1.5 l
burgonya 30 dkg
tojás 1 db
finomliszt 15 dkg
sertészsír 2 dkg
0 ízlés szerint