Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pacal fűszeres tésztában

Pacal fűszeres tésztában
Pacal fűszeres tésztában
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy cseh weboldalon találtam, nagyon finom és gyorsan elkészíthető.
Nagyon szeretjük a pacalt, de nem akartam megint pacalpörköltet, így nekiálltam elkészíteni ezen a módon.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Mi szalmakrumplival ettük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pacalt a liszttel megszórjuk, és egy kicsit megforgatjuk benne, hogy jól befedje.
  2. A tészta hozzávalóit jól összekeverjük. Megforgatjuk benne a pacalt, és forró olajban aranybarnára sütjük.
  3. Tartármártással vagy majonézzel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 556
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

panírozott pacal, pacal másként

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mindigeszter
mindigeszter Wed, 2011-08-17 19:19

Kedves Mindenki!
A pacallevesem megfőtt. Nagyon jó lett!!!! 3 óra kellett neki kicsi lángon, a vizet többször vissza kellett pótolnom. Tisztított, csíkokra szelt pacalt vettem frissen. Még apróbbakra vágtam: 2-3 centisekre.
A kezdeteknél nem olvastam el a receptet, elfelejtettem, hogy fokhagyma is kell bele. Pedig szeretem!
De vöröshagymával is jó lett. Eddigi főzési tapasztalataimat, és most nyáron evett pacalleves-élményemet vettem alapul. Így főztem! És tárkonnyal! Nagyon jó bele az is!!! Tárkonyecetesen, sok tejföllel és erős paprikával. :)

mindigeszter
mindigeszter Wed, 2011-08-17 16:04

Kedvesek!
Életem első pacallevesét főzöm éppen. Hány órát kell főnie, hogy puha legyen?? Sürgősen kellene a válasz :)

goan973
Annus G / goan973 Mon, 2011-02-28 00:06

hű, ezt kirpróbálom :) ha ennyire szeretitek a pacalt, próbálkoztatok már a ciorba di burtával?

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2011-02-28 09:10

Szia goan973!
Sajnos nem mond semmit ez az étzel név "ciorba di burta".Ha leírnád a magyar nevét akkor talán tudnám hogy mi ez.Lehet már ettem,de mivel nem értem így nemtudom.Maria

gusson
gusson Sat, 2012-02-25 12:35

@ejiku: Ciorbă de burtă, azaz pacalleves (csorba) Erdélyben.

2364
pacal 250 g
finomliszt 2 csapott ek
tojás 2 db
fehérbor 1 dl
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 1 kk
fokhagyma 5 gerezd
bors 1 kk
chili 1 kk
gyros fűszerkeverék 1 kávéskanál
napraforgó olaj 5 dl
tartármártás 4 ek